Update articol:

Dragoş Preda, mesaj de Ziua Mondială a Poştei: Poșta se transformă și se adaptează la noua eră informațională

Poșta a demarat un proces amplu de transformare și de adaptare la noua eră informațională și asta pentru că este principalul furnizor de servicii poștale din România, deținătorul Serviciului Universal, iar rolul pe care Poșta Română îl are pentru statul român este – și ținem cont aici și de perioada de urgență – un rol strategic deosebit, a transmis Dragoş C.-L. PREDA Secretar de stat pentru Comunicaţii la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicaţiilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei.
Potrivit lui Dragoş Preda, în bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2020 sunt programate venituri totale cu o creștere față de realizările anului precedent cu 8,93 la sută a cheltuielilor totale și o creștere de 9,2 la sută, compania programând un profit brut de 45 de milioane de lei.
Dragoş Preda spune: “Investițiile pentru Poșta Română sunt legate de centrele regionale de tranzit, dotarea cu echipaje și tehnică adecvată de calcul pentru timpurile noastre, implementarea unui sistem informatic de gestiune. Toate acestea pentru a avea o transparență, o viziune unitară asupra serviciilor și asupra activității curente la nivelul fiecărui centru poștal și corelându-le pentru a previziona mai bine și a trasa de fapt o viziune de dezvoltare a Poștei pe niște lucruri reale, palpabile.
Sărbătorind astăzi, 9 octombrie, Ziua Mondială a Poştei, lumea întreagă recunoaşte importanţa serviciilor poştale şi a activităţii celor care lucrează în acest domeniu, POȘTAȘII, pe care trebuie să-i onorăm și pentru devotamentul lor în aceste vremuri de pandemie.

Astăzi, 9 octombrie, Ziua mondială a Poştei marchează înfiinţarea, în 1874, a Uniunii Generale a Poştelor, prin semnarea Tratatului de la Berna (Elveţia). Avem prilejul cu această ocazie să ne reamintim cât de importantă este munca poştaşilor pentru viaţa noastră cotidiană şi cum multe lucruri, care nouă ni se par fireşti, de la trimiterea unei scrisori până la transferul rapid al unei sume de bani, ar fi, fără ei, de neconceput.

În secolul globalizării poștașul îndeplinește cu dăruire o misiune nobilă, aceea de a asigura legătura între oameni. Fie ploaie, soare sau ninsori, postaşii fac kilometri în fiecare zi pentru a ne aduce acasă scrisori, trimiteri poştale sau colete, ceea ce denotă cu adevărat că fac “parte din viaţa românilor”.

Poșta Română este un instrument de comunicare esenţial care facilitează şi stimulează dezvoltarea culturală, socială şi economică.
Dincolo de specificul de agent economic, Poșta Română trebuie să rămână, de asemenea, liantul între societate, între comunitate și mediul rural și urban. In era Orașelor și Comunităților inteligente vorbim de coeziune sociala – cine oare a determinat acest lucru înainte ca vremurile sa o ceara ? Cine altcineva decât factorul poştal? La mulți, mulți ani !
Cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei, sincere felicitări tuturor lucrătorilor poştali!
Puneți țara în mișcare zi de zi și ați demonstrat acest lucru în cele mai dificile momente precum în timpul stării de urgenşp, luând deseori griji de pe frunților multora dintre noi, facilitând viața noastră a tuturor și in timpul pandemiei deși mai avem de lucru cu toții să îmbunătățim sistemul serviciului poştal”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

AQUILA PART PROD COM (AQ) (18/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014