Update articol:
ZIUA EDUCAŢIEI

Dragoş Preda, MTIC: România de azi construiește România de mâine prin Educaţie

România de azi construiește România de mâine prin Educaţie, a transmis Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, de Ziua Educaţiei.
Acesta a scris: “Excelenţa Sa, Klaus W. Iohannis, #PreședinteleRomâniei, a pus Educația pe prim plan.  «România Educată» este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România Educată”.
Acesta a mai precizat: “Știința și tehnologia vor juca un rol critic la nivel mondial în această transformare. Forțele perturbatoare vor include o evoluție tehnologică rapidă, precum și trecerea de la era informației la o eră a științelor vieții, cartografierea și încărcarea creierului uman și apariția de noi materiale. Aceste evoluții, combinate cu schimbări economice, politice, de mediu și socio-demografice vor conduce la schimbări fundamentale în întreaga societate.
În prezent, nu mai putem vorbi despre știință, inovație, economie, securitate și politică ca nişte concepte independente. Toate acestea sunt mai interconectate decât suntem conștienți în prezent. Companiile și guvernele dezvoltă strategii viitoare, bazându-se pe exemple de cazuri practice ale modului în care companiile inteligente, orașele și statele folosesc previziunea pentru a răspunde factorilor de schimbare emergenți și pentru a-și crea propriul viitor. […] Sectoare precum TIC, servicii financiare, educație, transporturi, aeroporturi, materiale industriale, comerț cu amănuntul, turism și servicii profesionale vor marca viitorul zonelor urbane – dezvoltarea unui model economic, social și de mediu integrat și durabil.
O serie de modele emergente și în evoluție sunt adoptate pentru a finanța activele corporatiste și a finanța inovația într-un mediu de piață în schimbare rapidă.
Timpul se va schimba de la unul tradițional, conform calendarului, la unul bazat pe proiect.
Regândirea modelului instituțional se întâmplă deja.
Acum câţiva ani, chiar cu o zi înainte de alegerile din SUA, am participat la o dezbatere despre alegeri; neștiind nici măcar rezultatele, consilierii SUA au lansat ideea unei schimbări fundamentale care ar avea loc, în viitor, în sistemele electorale. Organizațiile vor fi construite astfel încât să poată conduce inovația într-o lume în schimbare rapidă. Inovațiile actuale, cele mai bune practici și evoluțiile viitoare vor avea, de asemenea, un impact asupra formării și dezvoltării personalului întreprinderii. Timpul va modifica perspectiva bunăstării și va oferi modalități de a spori dezvoltarea și rata de succes a întreprinderilor noi inovatoare în noua economie, dintre care unele există deja. Viitorul capitalului de risc va trece cu siguranță la finanțarea inovării și se va confrunta cu provocarea crowdfunding-ului, care transformă accesul la capital și distribuie riscul procesului de capital de risc.
 Așa cum am mai declarat, în urma întâlnirii din data de 16 Septembrie 2020, în care s-au discutat concluziile dezbaterii privind participarea României la Parteneriatele europene din viitorul program cadru de cercetare și inovare Orizont Europa (2021-2027) ne-am manifestat intentia de a participa în următoarele parteneriate:
👍🏻 Parteneriatul European pentru tehnologii digitale esențiale
👍🏻 Parteneriatul European pentru calculatoare de înaltă performanță
👍🏻 Parteneriatul European de promovare a tranziției urbane și pentru dezvoltare durabilă
👍🏻 Parteneriatul European IMM-uri inovatoare
💡 Urmează să repun pe tapet un vechi proiect conturat în 2011 legat de tele-şcoală … revenim curând cu detalii!”
Dragoş Preda a transmis: “La mulți ani, Românie, de Ziua Educaţiei, pentru că Educația este fundamentul oricărui stat sănătos!
La mulți ani, profesorilor, dascălilor, cercetătorilor și nebunilor frumoși ai acestei ţări care educă, visează și inovează”.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza