Update articol:

Dreptul la replică – Behboud Madadi

Behboud Madadi, acționar al SIF Muntenia ne-a transmis următorul drept la replică, referitor la articolul Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, după ce a cumpărat în cadrul unei oferte 1,57% din acţiuni cu 19,65 milioane de lei:

“Țin să mulțumesc Financial Intelligence că îmi oferă ocazia să fac câteva lămuriri, drept la replică, în privința articolului “Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, după ce a cumpărat în cadrul unei oferte 1,57% din acţiuni cu 19,65 milioane de lei”, care ar fi trebuit să fie exclusiv despre oferta publică și deținerea mea de la SIF Muntenia (SIF4). Prima parte a textului este o informare corectă, însă a doua parte conține o serie de insinuări sau jumătăți de adevăr.

Deși nu spune nimic concret rău despre mine, articolul îmi creează imaginea unui om “dubios”: cu origini nesănătoase și cu bani a căror sursă ar trebui cercetată. Nu în ultimul rând se fac insinuări despre un rol pe care l-aș avea într-un dosar penal și în alte afaceri presupus ilicite. Nu am fost întrebat despre aceste detalii de cei care au scris textul, pentru că le-aș fi putut clarifica ușor.

Am să le iau pe rând:

  1. Da, sunt cetățean iranian, și nu mi-e rușine deloc de acest lucru. Însă este numai jumătate de adevăr și o dezinformare prin omisiune! Nu am încercat niciodată să-mi ascund originea, dar am și cetățenie română. Am studiat și în România și în Marea Britanie, iar familia pe care mi-am întemeiat-o reunește moștenirea milenară a originii mele persane cu puritatea Țării Moților. Dar, în sufletul meu, sunt doar un cetățean al lumii.
  2. Nu a fost nevoie să-mi fac vreodată publice sursele de venit pentru că nu am ocupat niciodată vreo funcție publică. Însă băncile au obligația legală să verifice sursele banilor clienților, și în cazul meu acest lucru s-a tot făcut în trecut și se va mai face și în viitor. Altfel, am îndrăznit să investesc mulți bani în SIF-uri și prin urmare am devenit o țintă pentru cei care le căpușează, mai ales în cazul SIF1, SIF4 și SIF5. Nu mi-e rușine de banii mei, sau de ceea ce fac. Sper că investițiile mele pe piața românească să dea roade, dar odată cu activitatea mea investițională doresc să contribui și la creșterea transparenței și la respectarea investitorilor în piața de capital. Iar în acest moment, din păcate, în piața de capital românească aceștia nu sunt respectați deloc!
  3. Legat de dosarul penal din care aș face parte, niciodată nu am primit vreo citație și oficial nu mi-a fost adus la cunoștință așa ceva. În acest dosar sunt unul dintre cumpărătorii domnului “Stelu”. Adică am cumpărat acțiuni la Fondul Proprietatea (FP) de la dumnealui. Din această categorie, fără îndoială menționați în dosar, mai fac parte și alții, cum ar fi compania cehă Wood & Co.
  4. Numele meu a apărut la Panama Papers pentru că am înființat o companie offshore. Nimic imoral sau ilegal în asta.
  5. Știu de articolul de acum mulți ani din EVZ unde scria că aș fi avut 15 milioane euro în acțiuni FP. Dacă în 2012 aveam cel puțin 15 milioane euro, bănuiesc că este de înțeles ca acum să am mult mai mult, deci treaba cu sursa banilor se clarifică de la sine.
  6. Este menționată o pierdere la o firmă foarte mică unde sunt asociat. Jur că vinovatul principal pentru aceasta pierdere este asociatul meu de acolo. Oricând doriți vi-l predau”.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014