Update articol:

DSP Bucureşti: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 6,64 la mia de locuitori

Sursa foto: Facebook

Rata de incidenţă cumulată a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, joi, la 6,64 la mia de locuitori în Capitală, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

În urmă cu o zi, aceasta era de 6,33.

Acum o lună, pe 30 august, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 0,76 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că nu va convoca Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) joi, explicând că aşteaptă modificarea legislaţiei.

“Aşteptăm cu interes modificarea legislaţiei. Va trebui să ţinem cont de toate lucrurile nou aduse”, a spus, joi, Antonela Ghiţă, potrivit Agerpres.

Miercuri, când incidenţa COVID-19 a depăşit în Capitală 6 la mia de locuitori, ea amintea că termenul legal pentru convocarea CMBSU este de 48 de ore. “Termenul pe ore se calculează începând cu ora 0,00 a zilei următoare”, preciza Antonela Ghiţă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, MAI şi DSU analizează decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate, fiind luată în calcul inclusiv introducerea testelor pe bază de salivă, pentru elevi.

De asemenea, el anunţa că ar urma să aibă loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va aproba ca activităţile economice din domeniul HoReCa să se desfăşoare şi peste o rată de incidenţă de 6 la mie, dacă angajaţii şi clienţii sunt vaccinaţi.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions