Update articol:

E.ON obține 2 miliarde de euro din obligațiuni – din nou 0,5 miliarde de euro ca obligațiuni verzi

E.ON Energie România fuziune cu E.ON Furnizare Gaz

E.ON a obținut 2 miliarde de euro din obligațiuni, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro fiind pentru investiții ecologice finanțate din obligațiuni verzi,  potrivit unui comunicat al companiei. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să își asigure condiții favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate:

  • obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375 la sută;
  • obligațiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750 la sută;
  • obligațiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875 la sută.

E.ON este deja cel mai mare emițător de obligațiuni corporative verzi din Germania. Emisiunea de obligațiuni verzi de ieri, în valoare de 500 de milioane de euro se intenționează să fie utilizată pentru a finanța proiecte de infrastructură sustenabilă și de eficiență energetică, aducând volumul de obligațiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro. Sumele din celelalte două tranșe se intenționează a fi utilizate pentru prefinanțarea acțiunilor minoritare de la innogy.

Marc Spieker, Directorul Financiar al E.ON: “Prin această tranzacție, ne finanțăm cu succes o parte din achiziția acțiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne așteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranșa verde ne ajută să ducem și mai departe tranziția energetică în Europa și merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase față de mediu.”

Tranzacția a fost executată de către un consorțiu de bănci internaționale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank și Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.

 

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)