Update articol:

E.ON Drive ajunge la 100 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

  • 200 de încărcări au fost realizate anul acesta din aplicația E.ON Drive;
  • 25 de tone de emisii de CO2 au fost reduse;
  • Punctele de încărcare vor fi integrare în platforma Hubject;

 

Compania E.ON Energie România a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice și private pentru mașinile electrice, prin proiectul E.ON Drive. Stațiile au o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii, potrivit unui comunicat de presă.

Cele mai multe puncte de încărcare sunt în București și în regiunea Moldovei, dar și în alte locații din țară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive sau prin aplicația mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS). Soluția E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.

„Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurator și la un viitor verde”, a declarat Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației E.ON Drive a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.

Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject, cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.

E.ON Drive a fost lansată în România în anul 2018.

E.ON oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preț de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ și 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.

Prin înregistrare, clienții își alimentează în sistem prepaid “portofelul virtual” cu suma de 150 lei, sumă pe care o utilizează pentru efectuarea sesiunilor de încărcare la stațiile E.ON Drive. Astfel, clienții companiei beneficază de tarife preferențiale de 1,2 lei respectiv 1.7 lei/unitate de încărcare.

La nivel european E.ON opereaza peste 10.000 de puncte de incarcare în 10 țări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021