Update articol:

Edward Snowden, despre presupusul spionaj SUA împotriva Europei: Joe Biden a fost profund implicat

Actualul președinte SUA Joe Biden a fost „profund implicat” în acțiunile de spionaj SUA împotriva liderilor europeni, a scris astăzi, pe Twitter, Edward Snowden, autorul dezvăluirilor despre sistemele de supraveghere ale Statelor Unite. 

„Biden este bine pregătit ca să răspundă la aceste acuzaţii când va vizita Europa în curând, pentru că, bineînțeles, a fost profund implicat în acest scandal încă de la început. Ar trebui o cerere clară pentru dezvăluiri complete nu numai din partea Danemarcei, ci și a partenerilor”, a scris Edward Snowden pe Twitter, după investigația de presă care a dezvăluit că Statele Unite au spionat lideri politici din Europa, printre care cancelarul german Angela Merkel, cu ajutorul serviciilor daneze de informaţii.

 

Statele Unite au spionat responsabili politici din Europa, printre care cancelarul german Angela Merkel, din 2012 până în 2014, cu ajutorul serviciilor daneze de informaţii, a raportat duminică presa daneză şi europeană, notează AFP, potrivit Agerpres. Potrivit postului public danez Danmarks Radio (DR), Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) s-a conectat la cablurile de telecomunicaţii daneze pentru a spiona responsabili de prim-plan şi oficiali cu rang înalt din Germania, Suedia, Norvegia şi Franţa.

În perioada menționată de investigația de presă, Joe Biden era vicepreședinte al Statelor Unite, în mandatul președintelui Barack Obama.

Cancelarul Angela Merkel, ministrul german de externe din acea perioadă, Frank-Walter Steinmeier, şi liderul opoziţiei de atunci, Peer Steinbruck, se află printre persoanele spionate de NSA, potrivit DR.

Guvernul de la Berlin aşteaptă clarificări privind presupusele activităţi de spionaj efectuate de SUA şi Danemarca asupra unor lideri politici europeni, inclusiv asupra cancelarului Angela Merkel, după izbucnirea scandalului. 

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023