Update articol:

Elefant Online a atras 7,65 milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni

Sergiu Chirca, CEO elefant.ro
  • Titlurile sunt emise pe o perioadă de trei ani și oferă o rată a cuponului de 9% pe an

Elefant Online(www.elefant.ro) a atras o finanțare de 7,65 milioane de lei, printr-o ofertă de obligațiuni, care a fost suprasubscrisă cu 32% față de valoarea inițială.

Oferta de tip „plasament privat” a avut o valoare iniţială de 5,8 milioane lei, ȋnsă aceasta a fost majorată ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor, potrivit unui comunicat al intermediarului ofertei, Tradeville.

În perioada următoare se vor face demersuri pentru listarea emisiunii de obligațiuni la Bursa de Valori București.

Oferta a fost prevăzută să se desfăşoare ȋn perioada 10-25 septembrie, însă a fost închisă anticipat, la data de 21 septembrie, datorită cererii ridicate. Obligațiunile Elefant Online S.A. (www.elefant.ro)  sunt emise pe o perioadă de trei ani și oferă o rată a cuponului de 9% pe an (în tranșe semestriale). Rambursarea principalului va avea loc integral, la scadență. Prețul unei obligațiuni a fost de 100 lei, egal cu valoarea nominală.

Elefant Online S.A. este al doilea jucător din România în e-commerce după numărul de clienți, ȋnregistrând o creştere accelerată a afacerilor ȋn ultimii ani. Volumul comenzilor a urcat de 3,5 ori între 2014 și 2017, iar cifra de afaceri a crescut de 2,6 ori ȋn aceeaşi perioadă, în condițiile în care anul trecut doar 17% din populație a efectuat cumpărături online.

Subscrierile pentru obligaţiunile Elefant Online S.A. (www.elefant.ro) s-au putut face exclusiv prin intermediul Tradeville, iar oferta a fost disponibilă pentru un număr restrâns de investitori (sub 150).

Mihaela Bîciu, Director General Tradeville, a declarat: „Oferta de obligaţiuni a Elefant Online SA, intermediată de Tradeville, a beneficiat de o suprasubscriere care a depăşit cu 65% suma minimă necesară succesului ofertei. Suprasubscrierea relevă încrederea în creștere a investitorilor în acest tip de instrumente financiare, dar și în potențialul emitentului. Susţinem dezvoltarea companiilor autohtone folosind oportunităţile de finanţare oferite de piaţa de capital”.

Sergiu Chircă, CEO al Elefant Online, a spus: „Încrederea investitorilor în elefant.ro demonstreză viabilitatea planului ambițios cu care am pornit la drum în urmă cu 8 ani: crearea și dezvoltarea unui mall online dedicat familiei. Evoluția sa de acum înainte va convinge tot mai mulți investitori în acest domeniu, dar mai ales la elefant.ro, există un potențial imens de creștere”.

 

 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014