Update articol:

Elon Musk spune că este dispus să cheltuiască 6 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva foametei în lume, cu o singură condiție

Elon Musk are acum o avere de peste 300 de miliarde de dolari și se pare că este gata să înceapă să-i cheltuiască, potrivit CNBC.

CEO-ul Tesla și SpaceX – a cărui avere netă a crescut cu peste 140 de miliarde de dolari în acest an, în mare parte datorită valorii în creștere a producătorului său de automobile electrice – a scris duminică pe Twitter că este dispus să ia în considerare o propunere din partea unui oficial al Națiunilor Unite care a spus că o donaţie de 6 miliarde de dolari din partea unuia dintre cei mai bogați oameni ai lumii ar putea ajuta la oprirea foametei în lume.

Săptămâna trecută, David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU (WFP), a declarat pentru CNN că a venit timpul ca ultrabogații lumii  să „facă un pas înainte acum, o singură dată” pentru a „ajuta 42 de milioane de oameni care  literalmente vor muri de foame dacă nu îi ajutăm”. El l-a menționat în mod special pe Musk și pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, cei mai bogați doi bărbați din lume.

Duminică, Musk a răspuns unui utilizator de Twitter care a subliniat că 6 miliarde de dolari ar fi doar 2% din valoarea sa netă. Musk a spus că, dacă WFP ar putea descrie „exact” modul în care donația ar rezolva foametea în lume, el „ar vinde acțiuni Tesla chiar acum și ar dona banii”.

Într-un alt tweet în continuare, Musk a adăugat că planul ONU trebuie să includă „contabilitatea deschisă, astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”.

Beasley i-a răspuns lui Musk câteva ore mai târziu, oferindu-se „să ia următorul zbor către Musk” și spunând că executivul poate „să mă dea afară dacă nu-ți place ceea ce auzi”.

Beasley a mai spus că cifra de 6 miliarde de dolari nu va rezolva foametea în lume, dar „VA preveni instabilitatea politică globală, migrația în masă și va salva 42 de milioane de oameni în pragul foametei”.

Musk i-a răspuns cerându-i să publice în detaliu cheltuielile curente și propuse ale organizației. „Lumina soarelui este un lucru minunat”, a scris Musk.

Într-un tweet separat, Musk a distribuit un link către un raport Express din 2015 care susținea că forțele de menținere a păcii ale ONU abuzau sexual copii în Republica Centrafricană în 2014, adăugând comentariul „Ce s-a întâmplat aici?”

Dacă Musk ar vinde acțiuni Tesla în valoare de 6 miliarde de dolari pentru a face o donație, ar fi cea mai mare contribuție caritabilă cunoscută făcută vreodată.

Musk a fost criticat pentru că nu a oferit mai mult din averea sa uriaşă, deși a spus că preferă să rămână anonim atunci când donează bani.

La începutul acestui an, Musk s-a angajat să ofere 150 de milioane de dolari, inclusiv un premiu de 100 de milioane de dolari într-un concurs de eliminare a carbonului.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare