Update articol:

Elon Musk spune că folosește un sondaj Twitter pentru a determina viitorul a 10% din acțiunile Tesla

Elon Musk Tesla

Elon Musk le-a cerut sâmbătă celor 62,5 milioane de adepți de pe Twitter să determine viitorul unei părți din acțiunile sale în Tesla. Sondajele Twitter sunt însă informale, iar Musk a spus anterior că ar putea vinde „un bloc uriaș” din opțiunile  sale în acţiuni în al patrulea trimestru.

În septembrie, Musk a spus că atunci când opțiunile sale pe acțiuni expiră la Tesla, rata sa marginală de impozitare va fi de peste 50% și că intenționează deja să vândă în curând.

„Am o grămadă de opțiuni care expiră la începutul anului viitor, așa că… un bloc uriaș de opțiuni se va vinde în T4 – pentru că trebuie să o fac sau vor expira”, a spus Musk la o conferință în septembrie.

Alți membri actuali și foști ai consiliului de administrație Tesla, inclusiv Robyn Denholm, Kimbal Musk, Ira Ehrenpreis și Antonio Gracias, au vândut, de asemenea, acțiunile Tesla în valoare de sute de milioane de dolari începând cu 28 octombrie, pe măsură ce acțiunile companiei au crescut.

Acțiunile au crescut după un al treilea trimestru record pentru Tesla și după un anunț de la compania de închirieri auto Hertz că va comanda 100.000 de vehicule Tesla pentru flota sa. Musk a așteptat o săptămână după ce Hertz a făcut anunțul pentru a clarifica faptul că Tesla nu a semnat încă un contract cu compania de închiriere de mașini.

De la anunțul Hertz, acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 34%, la fel și averea lui Elon Musk.

Potrivit directorului de cercetare InsiderScore, Ben Silverman, Tesla avea puțin peste 1 miliard de acțiuni în circulație la sfârșitul lunii octombrie. Dacă Musk și-ar exercita opțiunile astăzi, numărul de acțiuni în circulație ar crește cu puțin peste 2%, a calculat InsiderScore. Silverman prezice că efectul asupra acționarilor va fi minim, parțial pentru că vânzările nu vor fi o surpriză.

„Musk va continua probabil să vorbească despre ceea ce face – exercitarea opțiunilor pentru că sunt aproape de expirare, vânzarea acțiunilor din cauza taxelor enorme și din cauza lichidității acțiunilor Tesla”, a spus el.

Sugerând că de fapt a răspuns criticilor că a evitat să-și plătească cota echitabilă de taxe, mai degrabă decât să-și gestioneze pur și simplu deținerile de opțiuni, CEO-ul Tesla a cerut utilizatorilor sâmbătă să decidă dacă ar trebui să dețină sau să vândă 10% din acțiunile sale.

„S-a vorbit mult în ultima periaodă de câştigurile nerealizate ca instrument de evitare a taxelor, propun deci să vând 10% din acţiunile mele la Tesla”, a scris Elon Musk în mesaj. „Sunteţi de acord?”, i-a întrebat el pe internauţi, propunându-le să voteze cu „da” sau „nu”. „Voi respecta rezultatele acestui sondaj, oricare ar fi concluzia”, a adăugat multimiliardarul. La ora 21.00 GMT, în jur de 55% dintre răspunsurile primite au fost „da”.

În decembrie anul trecut, Musk deținea aproximativ 22,4% din acțiunile în circulație ale companiei.

Miliardarii pot beneficia de strategii de evitare a impozitelor care nu sunt oferite persoanelor ale căror câștiguri provin din venituri salariale convenționale. Bogăția extremă se bazează adesea în mare parte pe creșterea valorii acțiunilor și a bunurilor imobiliare care nu sunt considerate impozabile decât dacă acele active sunt vândute.

La începutul acestei veri, ProPublica, un site de știri de investigație, a raportat despre factura fiscală a lui Musk, ca parte a unei analize masive a finanțelor miliardarilor. Potrivit ProPublica, factura de impozit pe venit a lui Musk s-a ridicat la zero în 2018. Musk a reacţionat ulterior, spunând că raportarea este „delicată” și „înșelătoare”. El a adăugat că cifra este atât de mică pentru că nu are un salariu, astfel încât compensația lui în numerar este aproape de zero.

„Rețineți, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri. Am doar acţiuni, astfel încât singura modalitate prin care pot plăti taxe personal este să vând acțiuni”, a spus el sâmbătă.

Dintre deținerile sale considerabile, Musk are opțiuni pentru 22.862.050 de acțiuni la 6,24 USD, care urmează să expire pe 13 august 2022. Aceste opțiuni i-au fost acordate în 2012.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni