Update articol:

Elon Musk vinde 7,92 milioane de acțiuni Tesla în valoare de 6,88 miliarde de dolari

  • La începutul acestui an, CEO-ul Tesla și SpaceX a declarat pe rețelele de socializare că „nu mai are planificate vânzări TSLA” după 28 aprilie.

 

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut 7,92 milioane de acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 6,88 miliarde de dolari, potrivit unei serii de dosare financiare publicate marți seara, citate de CNBC.

Tranzacțiile au avut loc între 5 și 9 august, conform documentelor SEC, în urma adunării anuale a acționarilor Tesla din 4 august la Austin, Texas.

La începutul acestui an, CEO-ul Tesla și SpaceX a declarat pe rețelele de socializare că „nu mai are planificate vânzări TSLA” după 28 aprilie. În acea săptămână, documentele de la SEC au dezvăluit că Musk a vândut un pachet de acțiuni la producătorul său de mașini electrice în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari.

Miliardarul se află în mijlocul unei bătălii legale controversate cu Twitter, gigantul rețelelor sociale pe care a acceptat să-l achiziționeze în aprilie pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari sau 54,20 de dolari pe acțiune.

Pe fondul unui declin general al pieței, prețul acțiunilor Twitter și prețul acțiunilor Tesla au scăzut după aceea.

Până pe 8 iulie, Musk a spus pe Twitter că reziliază afacerea. El a acuzat Twitter că nu i-a oferit toate informațiile de care avea nevoie pentru a merge mai departe cu achiziția și că a subestimat numărul de roboți, spam și conturi false de pe platformă.

Twitter l-a dat în judecată pentru a se asigura că acordul cu Musk va fi încheiat pentru prețul promis, care ar reprezenta o excepție pentru mulți dintre acționarii săi.

Marți, după ce au fost dezvăluite ultimele vânzări de acțiuni ale lui Musk, fanii și promotorii Tesla l-au întrebat pe acesta dacă a terminat vânzarea de acțiuni în afacerea cu vehicule electrice și dacă ar putea cumpăra acțiuni înapoi în viitor.

Întrebat dacă a terminat de vândut acțiuni Tesla, Musk a răspuns: „Da. În cazul (sperăm puțin probabil) în care Twitter forțează această tranzacție să se încheie și unii parteneri de capital nu participă, este important să se evite o vânzare de urgență a acțiunilor Tesla.”

Musk nu a precizat ce parteneri de capital se teme că vor abandona planurile de finanțare a unei tranzacții private privind Twitter.

La începutul lunii mai, Musk a primit finanțare de la 19 parteneri diferiți, inclusiv prințul Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud al Arabiei Saudite, Qatari Holding, firmele de risc Sequoia, fondul DFJ, Vy Capital și firma de criptomonede Binance.

El a mai spus că își va cumpăra înapoi unele acțiuni dacă nu va trebui să treacă prin achiziția Twitter.

Dacă înțelegerea cu Twitter nu se va realiza, el va lua în considerare crearea propriei platforme sociale, X.com, a adăugat el.

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit