Update articol:

Elveţia a început să raţionalizeze vânzările de medicamente pentru a evita achiziţiile determinate de panică

 
Guvernul elveţian a introdus astăzi raţionalizarea unora dintre cele mai populare medicamente analgezice şi antipiretice, în ideea de a evita achiziţiile de panică pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Conform noilor restricţii, care încep imediat, fiecare persoană va putea să cumpere doar un singur pachet de medicamente pe zi, incluzând paracetamol şi ibuprofen.

 

Guvernul federal a subliniat că aceste restricţii vor fi valabile pentru o perioadă de şase luni, nu au fost introduse din cauza unui deficit de medicamente. “Acesta este un mesaj către populaţie să nu cumpere prea multe medicamente şi este conceput să reglementeze situaţia. Nu există niciun motiv pentru achiziţii determinate de panică”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului elveţian.

Marţi, Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM) a anunţat şi ea că vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus, va fi restricţionată în farmaciile franceze şi suspendată pe internet. Vânzarea se va limita la o cutie pentru o persoană fără simptome şi la două cutii în caz de febră sau de dureri, a adăugat agenţia, care se teme de riscurile unei ‘stocări inutile’ în detrimentul celor care au nevoie, potrivit Agerpres.

De asemenea, farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţa naţională după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie