Update articol:

Emil Boc: Eliminarea risipei este o chestiune de bun simţ

Emil Boc Sursa foto: Facebook

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, afirmă că eliminarea risipei reprezintă “o chestiune de bun simţ”, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, comparaţiile cu regimul Ceauşescu “nu sunt binevenite”.

“Se fac foarte multe comparaţii cu regimul lui Ceauşescu. Din nou ne va fi frig, din nou vom fi cu probleme. (…) Cine compară vremurile de acum cu vremurile lui Ceauşescu greşeşte profund, nu le-a trăit. Nu va fi cazul să avem asemenea problemă. Că eliminăm risipa este altceva. Şi noi, autorităţile locale, a elimina risipa este un lucru bun pentru că facem economie din toate punctele de vedere şi banii aceia îi putem duce la o creşă, o şcoală, o grădiniţă sau în altă parte. Comparaţiile duse în această extremă cred că nu sunt binevenite. Eliminarea risipei este o chestiune de bun simţ”, a spus Boc.

În opinia sa, nu trebuie “pierdut din parteneriat” cetăţeanul şi mediul de business, fără de care nu se poate implementa niciun fel de politică.

Consumul energetic al clădirilor este un factor de poluare mai mare decât cel care este vizat de către transport, a susţinut Emil Boc la Smart Transformation Forum, eveniment organizat de către The Diplomat-Bucharest.

“Pregătim o aplicaţie unde să conectăm şi blocurile de locuit, să vadă cât consumă, iar cel care consumă cel mai puţin să poată avea un stimulent, să aibă un beneficiu la programul Casa verde sau la depunerea pentru panouri solare. Să vadă că economia lor este recunoscută şi concretizată într-un stimulent”, a mai spus edilul.

Boc este de părere că decizia Europei de “a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie “strategică corectă” la care şi România este parte.

BVB | Știri BVB

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (30/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 10:35 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (30/09/2022)

Aprobare BNR modificari in conducerea bancii

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (30/09/2022)

Situatii financiare semestriale la data de 30 Iunie 2022