Update articol:

Endesa Generacion Portugal a câştigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară

Endesa Generacion Portugal, filială a companiei spaniole Endesa, parte a grupului Enel, a câştigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară, plus capacitate de stocare, conform rezultatelor preliminare ale celei de-a doua licitaţii pentru energie din surse regenerabile organizată de guvernul portughez, a anunţat vineri compania.

Potrivit sursei citate, instalaţia, care va fi dezvoltată, construită şi operată de către Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului Enel, va fi primul proiect de energie regenerabilă, plus stocare pe care grupul îl dezvoltă în Peninsula Iberică.

Proiectul, care este estimat să devină operaţional în 2024, va fi situat în regiunea Algarve, iar construcţia acestuia va presupune o investiţie de aproximativ 90 de milioane de euro.

“În conformitate cu regulile licitaţiei, Enel va avea dreptul să conecteze noul proiect de energie solară, plus stocare la reţeaua naţională, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Naţional al ţării. Licitaţia DGEG a fost lansată pentru aproximativ 700 MW în proiecte noi de energie solară şi în proiecte noi de energie solară, plus stocare, în conformitate cu obiectivul Portugaliei de a avea emisii neutre de carbon până în 2050”, se menţionează în comunicat.

Totodată, rezultatul preliminar al licitaţiei este pe deplin în conformitate cu strategia de decarbonizare a Enel, care are drept scop stimularea creşterii amprentei regenerabile a Grupului, inclusiv prin combinarea noilor capacităţi cu stocarea de energie.

Enel Green Power a început recent construcţia unui proiect de energie solară, plus stocare în Texas şi are proiecte de acest gen pentru peste 160 MW aprobate în prezent sau în curs de construcţie.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW şi un mix de surse precum energia eoliană, solară, geotermală şi hidro; Enel Green Power conduce în integrarea tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

Endesa gestionează în prezent, prin Enel Green Power Espana, peste 7.507 MW de putere instalată din surse regenerabile în Spania, din care 4.711 MW sunt hidrocentrale convenţionale şi restul de 2.796 MW provin din eolian (2.362 MW), solar (352 MW), mini-hidro (79 MW) şi alte surse de energie regenerabilă (3 MW). 

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021