Update articol:

Energy Policy Group organizează Romanian International Gas Conference 2020, pe 23-26 noiembrie

Viitorul gazelor naturale în contextul generat de Green Deal (Pactul Ecologic European), care pune economia continentului pe o cale ambițioasă spre emisii zero de carbon nete până în 2050, este tema principală din acest an a Romanian International Gas Conference (RIGC), eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre. Conferința are loc pe parcursul a patru zile de dezbateri online, în perioada 23-26 noiembrie.

Evenimentul, la care vor participa oficiali ai statelor din regiune și experți renumiți la nivel international, inclusiv reprezentanți ai Comisiei Europene, face bilanțul evoluțiilor și tendințelor pentru sectorul resurselor naturale din România și Europa de Sud-Est.

În contextul Green Deal, industria gazelor naturale va trebui să aducă în prim plan o strategie convingătoare de decarbonizare pe termen lung, în jurul producției și utilizării biogazului / biometanului, power to gas, hidrogenului, alături de infrastructura necesară – toate „axate pe viitor” și la costuri optimizate.

RIGC 2020 va aborda, de asemenea, subiecte regionale majore, cum ar fi „ultimul tren” pentru investiții în dezvoltarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră și noua dinamică a fluxurilor de gaze în Sud-Estul Europei, cu subtonuri geopolitice determinate de inaugurarea primei etape a TurkStream, obstacolele văzute de proiectul BRUA, deschiderea previzibilă a noilor surse de GNL în Grecia și, probabil, începutul sfârșitului pentru tranzitul gazelor rusești prin Ucraina și România, precum și scăderea rapidă a costurilor pentru eolianul offshore.

Pentru piața românească a gazelor, vor fi discutate și o serie de obstacole de reglementare în urma liberalizării segmentului de aprovizionare.

Financial Intelligence este partener media al evenimentului.

Evenimentul va putea fi urmărit public în transmisiune LIVE atât pe pagina evenimentului: https://www.rigc.ro/, cât și pe pagina de Facebook a platformei Gaz de România și a Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), partenerul și sponsorul principal al evenimentului.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera