Update articol:

Este ‘foarte periculos’ să investești în acțiuni și bitcoin acum, avertizează investitorul bear David Tice

investitori bursa Sursa Pixabay

Investitorul David Tice, cunoscut pentru că și-a vândut Fondul Prudent Bear în timpul crizei financiare din 2008, dă un pronostic sumbru pe termen lung pentru Wall Street, scrie CNBC.

De la S&P 500 la Big Tech până la bitcoin, David Tice avertizează că este o „perioadă foarte periculoasă” pentru investitori acum.

„Piața este foarte supraevaluată în ceea ce privește veniturile viitoare. Cresc datoriile așa cum nu am văzut niciodată”, a declarat vineri fostul administrator al Fondului Prudent Bear pentru CNBC: „Avem piața instrumentelor de trezorerie care acționează foarte ciudat, ratele scăzând dramatic.”

Tice, care este cunoscut pentru că face pariuri bearish în timpul piețelor bull, recomandă acum ETF AdvisorShares Ranger Equity Bear, care are active în administrare de 70 de milioane de dolari. Fondul a crescut cu 3% în ultima lună, dar a scăzut cu 62% în ultimii doi ani.

El recunoaște că îi este greu să anticipeze exact următoarea scădere majoră și adesea o face prea devreme. Cu toate acestea, Tice este convins că o criză este inevitabilă.

„Încă nu am ieșit din pădure și este o piață periculoasă”, a reiterat Tice.

El încurajează investitorii să analizeze riscurile: încercați să obțineți câștiguri de 3% până la 5% pe termen scurt, în timp ce vă confruntați cu amenințarea unei scăderi de 40%? Tice crede că este un pariu care nu merită făcut.

Tice este deosebit de îngrijorat de Big Tech și de acțiunile FAANG, care includ Facebook, Apple, Amazon, Netflix și Alphabet, cunoscute anterior ca Google.

„Mulți bani au fost aruncați în Alphabet și Microsoft, Apple și Facebook, Twitter etc.”, a remarcat Tice. „Costurile cresc în acest sector.”

Bitcoin este „foarte periculos de ținut astăzi”

De asemenea, îi îndeamnă pe investitori să fie vigilenți în spațiul criptomonedelor. Tice, care a început anul ca taur pe bitcoin (mizând pe creștere), a devenit bear (mizând pe scădere) când moneda a atins maximele istorice în martie.

„Aveam o poziție pe bitcoin când era la 10.000 de dolari”, a spus Tice. „Cu toate acestea, când am ajuns la 60.000 de dolari, am simțit că a durat prea mult (n.n. creșterea)… În ultima vreme, a existat mult mai multă revoltă din partea bancherilor centrali, Bank for International Settlements [și] Bank of England au făcut declarații negative profunde. Cred că este foarte periculos să ții astăzi (n.n. bitcoin). ”

Tice a cofondat fondul speculativ Morand-Tice Capital Management cu un an în urmă. Acesta este dedicat acțiunilor companilor producătoare de metale și miniere. Tice, investitori taur pe aur și argint de multă vreme, consideră că este o oportunitate o dată la un deceniu pentru investitori.

Cu această lipsă de disciplină pe piețele monetare și fiscale, aurul este cu adevărat locul unde trebuie să fii, a spus Tice. „De peste 5.000 de ani, aurul și argintul se descurcă foarte bine în protecția împotriva banilor fiduciari”.

Aurul a închis vineri la 1.812,50 dolari pe uncie. A scăzut cu 4% până acum în acest an și a crescut cu 28% în ultimii doi ani. Tice se așteaptă ca metalul prețios să urce  cu 10% până la 2.000 de dolari până în decembrie.

„Aș deține aur, în special companii de extracție a aurului și argintului. Aceste companii nu au fost niciodată mai ieftine. Multe au multipli cu o singură cifră, dar au potențial o rată de creștere de 15-20% a veniturilor, chiar și cu acest preț plat al aurului ”, a spus Tice. „Apoi adăugați ceea ce credem că va fi o creștere anuală a prețului aurului cu 20%, iar aceste companii vor fi oportunități remarcabile.”

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021