Update articol:

Este ora 7 dimineaţa la Kiev. Iată cele mai recente evenimente

ucraina

 

 • Președintele american Joe Biden l-a etichetat pe Vladimir Putin „un dictator ucigaș” și „un bătăuș pur” în timpul unui discurs de ziua Sf. Patrick.
 • Biden va vorbi vineri cu omologul său chinez, Xi Jinping, la ora 9:00, ora estică (13:00 GMT), pentru a discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei „și alte probleme de interes comun”, a spus Casa Albă.
 • Între timp, un oficial al ministerului chinez de externe s-a întâlnit joi cu ambasadorul Rusiei în China pentru a face un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale, a anunțat ministerul chinez de externe.
 • Organizația Mondială a Sănătății a declarat că a verificat până acum 43 de atacuri asupra asistenței medicale, cu 12 persoane ucise și 34 rănite, inclusiv lucrători sanitari din Ucraina. Agenția a spus că războiul are „consecințe devastatoare pentru sănătatea poporului Ucrainei; consecințe care vor reverbera în anii sau deceniile următoare”, a declarat OMS, în cadrul observațiilor făcute la ședința Consiliului de securitate al Națiunilor Unite de joi.
 • Rusia este forțată să deturneze „un număr mare” de trupe pentru a-și apăra liniile de aprovizionare, mai degrabă decât să-și continue atacurile în Ucraina, cred analiștii britanici de informații. Cel mai recent raport de informații al Ministerului Regatului Unit al Apărării spune că problemele logistice continuă să afecteze trupele Rusiei, potrivit The Guardian.
  Armata ucraineană susține că Rusia ia măsuri pentru a „compensa pierderea de personal în detrimentul străinilor”, în timp ce se pregătește pentru un posibil atac asupra Kievului.
 • Jurnalista rusă care a protestat împotriva invaziei Ucrainei de către Moscova în timpul unei emisiuni de știri de stat de la televiziunea a spus că renunță la slujbă, dar nu acceptă oferta de azil a Franței, numindu-se „o patriotă”.
 • Peste 320.000 de cetățeni ucraineni s-au întors pentru a-și ajuta țara să lupte de când Rusia și-a început invazia, potrivit serviciului de poliție a frontierei de stat al Ucrainei.
 • Canada le va oferi ucrainenilor care fug de invazia rusă un permis de ședere temporar în Canada pentru până la trei ani.
 • Guvernul australian a impus sancțiuni împotriva a doi oligarhi ruși care dețin active în țară, plasând sancţiuni si asupra Ministerului de Finanțe al Rusiei și a altor 11 bănci și organizații guvernamentale.
 • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus în cea mai recentă declaraţie: „Ocupanții au crezut că vor merge în Ucraina, aceea pe care o văzuseră înainte, în 2014-2015, pe care au corupt-o și de care nu se temeau, dar acum suntem altfel”.
 • Aproximativ 130 de persoane au fost salvate până acum din subsolul unui teatru lovit de un atac aerian rusesc în orașul asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, au declarat oficialii. Sute de oameni se ascundeau sub teatrul, care a fost desemnat ca un adăpost pentru civilii strămutați, când a fost lovit miercuri.
  Între timp, aproximativ 30.000 de civili au fugit până acum din orașul Mariupol, au spus autoritățile locale. Primăria Mariupol a spus că „80% din locuințele rezidențiale au fost distruse” și aproximativ 350.000 de locuitori se ascundeau în adăposturi și subsoluri din Mariupol.
 • Peste 20 de persoane au murit și 25 au fost rănite în urma unui atac aerian rusesc care a distrus o școală și un centru comunitar din Merefa, aproape de orașul Harkiv, din nord-estul Ucrainei, au declarat joi oficialii locali.
 • Primarul orașului ucrainean asediat Melitopol, care ar fi fost răpit de forțele ruse, a fost eliberat în schimbul a nouă recruți ruși capturați, potrivit șefului biroului prezidențial al Ucrainei.
 • Rusia spune că va intensifica acuzațiile că Statele Unite au laboratoare de război biologic în Ucraina în timpul ședinței de vineri a consiliului de securitate al ONU, susținând că Washingtonul spune că sunt dezinformare și fac parte dintr-o potențială „operațiune de tip steag fals” a Moscovei.
 • Negociatorii elaborează un acord de pace între Kiev și Moscova, dar un progres depinde de acceptarea de către Kremlin a unui acord încetare a focului, a spus ministrul apărării al Ucrainei.
 • Rusia a fost acuzată de Regatul Unit, SUA, Franța, Albania, Irlanda și Norvegia de crime de război, în condiţiile în care Parisul a susținut că Vladimir Putin doar pretindea că este interesat de negocierea unui acord de pace.
 • Pentagonul a evaluat că Putin ar putea recurge la amenințări cu utilizarea armelor nucleare, după eșecurile din teren care„slăbesc încet puterea convențională a Rusiei”. „Rusia se va baza probabil din ce în ce mai mult pe descurajarea sa nucleară pentru a avertiza Occidentul și pentru a arăta puterea publicului său intern și extern”, a declarat generalul locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare, într-un nou rezumat de 67 de pagini al amenințărilor globale, potrivit Bloomberg.

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022