Update articol:

Este ora 7:30 la Kiev. Iată cele mai recente evenimente despre invazia Ucrainei de către Rusia – CNN

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa

La aproape o săptămână de când Rusia și-a început invazia, trupele președintelui Vladimir Putin au ocupat mai multe regiuni de graniță ale Ucrainei și intensifică atacurile asupra Kievului.

Iată ce trebuie să știți, potrivit CNN:

  • Discursul lui Biden: Președintele american Joe Biden a condamnat marți seara invazia Rusiei în discursul său privind starea Uniunii, spunând că SUA își vor închide spațiul aerian aeronavelor rusești și vor lansa o investigație asupra oligarhilor ruși. Dar el a reiterat că SUA nu vor trimite trupe în Ucraina.
  • Kievul lovit: Capitala ucraineană a intrat marți sub focul de rachete, cu un memorial al Holocaustului și o clinică de maternitate lovite la câteva ore după ce armata rusă a avertizat cu privire la „lovituri de înaltă precizie” și le-a spus civililor din apropiere să fugă. Rachetele au lovit și echipamentele de difuzare TV, stârnind temeri că Rusia încearcă să elimine infrastructura de comunicații a orașului.
  • Orașe copleșite: forțele ruse au atacat și alte orașe cheie, intensificând bombardamentele asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, în nord-est, și străpungând un oraș-port din sud. Armata rusă pare să fi cucerit centrul Hersonului, un oraș important din punct de vedere strategic la nord de peninsula Crimeea. Crimeea este deținută de Rusia de la anexare în 2014.
  • Numărul morților: ONU a spus că cel puțin 136 de persoane, inclusiv 13 copii, au fost ucise în Ucraina de la începutul invaziei, deși numărul adevărat este probabil mult mai mare. Ministerul de Interne al Ucrainei a raportat duminică cifre mai mari, spunând că 352 de civili au murit și 1.684 au fost răniți de la invazia rusă.
  • Zelensky către CNN: Într-un interviu exclusiv pentru CNN și Reuters dintr-un buncăr, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky l-a îndemnat pe președintele Biden să transmită un mesaj puternic și „util” despre invazia rusă în timpul discursului său privind starea Uniunii. Întrebat dacă simte că Ucraina își pierde timpul discutând cu Rusia, el a spus: „Vom vedea”. Separat, Zelensky a făcut marți o rugăminte fierbinte liderilor europeni pentru a acorda Ucrainei aderarea imediată la UE.
  • Discuții Rusia-Ucraina: Oficialii din ambele țări s-au întâlnit luni pentru prima dată de la începutul invaziei. Presa de stat rusă a informat că o a doua rundă de discuții va avea loc miercuri, dar oficialii ucraineni nu au confirmat încă acest lucru.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)