Update articol:

Este ora 8 dimineața la Kiev. Iată cele mai recente evenimente

ucraina

Soarta sutelor de oameni care se adăpostesc într-un teatru bombardat din orașul Mariupol de pe coasta de sud este necunoscută, în timp ce noi imagini din satelit arată că bombardamentele constante provoacă distrugeri semnificative în întreaga Ucraina.

Iată cele mai recente evenimente:

Biden îl etichetează pe Putin drept „criminal de război”: Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele rus Vladimir Putin „criminal de război”. Desemnarea lui Biden reflectă o schimbare față de poziția anterioară a administrației. Oficialii, inclusiv Biden, nu au spus anterior că au fost comise crime de război în Ucraina, invocând investigațiile în curs pentru a stabili dacă acest termen ar putea fi folosit.

Cuvintele preşedintelui american, Joe Biden, care l-a numit miercuri pe liderul rus Vladimir Putin “criminal de război”, reprezintă o retorică inacceptabilă şi de neiertat, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, citat de TASS.

“Considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Zelensky spune că Rusia a depășit „toate liniile roșii”: Întrebat într-un interviu NBC de miercuri dacă un atac chimic al Rusiei ar fi o linie roșie care ar determina SUA să se implice mai activ în luptă, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a spus: “Cred că rușii au trecut deja toate liniile roșii când au început să bombardeze civili”. Rusia a ucis deja peste 100 de copii, a spus Zelensky, adăugând: „Nu înțeleg sensul liniilor roșii. Ce altceva ar trebui să așteptăm? Să lăsăm rușii să omoare 200, 300 sau 400 de copii?”

Pe teren: un consilier principal al lui Zelensky a susținut miercuri că armata ucraineană începe să contraatace forțele ruse. “Armata ucraineană începe un contraatac pe o serie de direcții active. Acest fapt schimbă drastic dispozițiile părților”, a declarat consilierul Mykhailo Podolyak într-un comunicat publicat pe Telegram.

Decese de civili: Rusia recurge la utilizarea de arme mai vechi, mai puțin precise, care sunt mai puțin eficiente din punct de vedere militar și sunt mai susceptibile de a provoca victime civile, potrivit unei actualizări de informații de la Ministerul Apărării britanic. Acesta vine în momentul în care Zelensky a spus că coridoarele de evacuare au eșuat miercuri, deoarece armata rusă nu a oprit bombardarea. Zelensky a spus că 10 persoane au murit când forțele ruse au tras în civilii care stăteau la coadă pentru pâine în orașul Cernihiv, din nordul orașului.

Discursul lui Zelensky către Congres: Președintele ucrainean le-a spus parlamentarilor americani „avem nevoie de voi chiar acum”, într-un discurs istoric care a invocat tragedii din istoria americană, precum atacul de la Pearl Harbor și 11 septembrie. Discursul său virtual a venit în timp ce SUA se confruntau cu presiuni din partea Ucrainei pentru a furniza mai multă asistență militară.

SUA promite un ajutor suplimentar cu 800 de milioane de dolari: președintele Biden a anunțat asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina în timpul declarațiilor de la Casa Albă miercuri. Acest lucru aduce totalul la un miliard de dolari ajutor anunțat doar în ultima săptămână. Pachetul va include rachete antitanc și mai multe dintre armele defensive pe care SUA le-au furnizat deja, inclusiv rachete antitanc Javelin și antiaeriene Stinger, au declarat oficiali familiarizați cu planurile, potrivit CNN.

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022