Update articol:
Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii

Eugen Teodorovici: „România este astăzi o destinație sigură și profitabilă pentru afaceri și investiții”

Sursa foto: Facebook

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, consideră că România este astăzi o destinație sigură și profitabilă pentru afaceri și investiții. Acesta este mesajul transmis de Teodorovici participantilor la evenimentul dedicat oportunităților de investiții în România, găzduit de Camera de Comerț Româno-Americană din New York. 

Ministrul Eugen Teodorovici a postat pe pagina sa de facebook:  

„România este astăzi o destinație sigură și profitabilă pentru afaceri și investiții.

Aceasta a fost esenţa mesajului meu şi al guvernului către companiile americane participante la evenimentul dedicat oportunităților de investiții în România, găzduit de Camera de Comerț Româno-Americană din New York. A fost a doua întâlnire de acest gen din anul acesta, după cea din aprilie, de la Washington, când am avut ocazia să le vorbesc despre performanțele și oportunitățile pe care le oferă economia noastră, inclusiv din perspectiva aprecierilor de stabilitate și de încredere venite din partea celor mai importante agenții de rating.

România a evoluat foarte mult, iar când vorbim despre progress şi dezvoltare, trebuie să ne uităm cu multă atenţie spre mediul de afaceri şi să transformăm fiecare problemă într-o oportunitate şi fiecare bună intenție într-un obiectiv. De aceea găsesc că filozofia unuia dintre cei mai mari investitori din America şi din întreaga lume, Warren Buffet, conform căreia, preţul este ceea ce plăteşti şi valoarea este ceea ce obții, este deopotrivă valabilă ambelor părţi aflate la masa dialogului – mediul de afaceri şi administraţie.

România este foarte hotărâtă să convingă companiile americane să investească și, în acest sens, pune pe masă argumentele și oportunităţile pe care le oferă precum: stabilitate economică, mediu financiar solid, sistem fiscal ofertant, forță de muncă de calitate şi perspectivele calificării drept piață de capital emergentă. Dar mai oferă şi o diversitate a instrumentelor, de la schemele de ajutor de stat lansate de Ministerul Finanțelor Publice, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, până la instrumentele de datorie publică lansate cu succes de către țara noastră pe piețele internaționale.

Cu siguranţă că acest guvern va continua să susţină un mediu economic care să ofere stabilitate, profitabilitate şi siguranţă investiţiilor străine în România.”