Update articol:

Eugen Teodorovici: “Voi propune înființarea unei comisii de anchetă privind creşterea nejustificată a cheltuielilor și inacțiunea totală în privința încasării veniturilor la bugetul de stat din ultimele două luni din 2019”

Sursa foto: Facebook

Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanţe, vrea înființarea unei comisii de anchetă privind creşterea nejustificată a cheltuielilor și inacțiunea totală în privința încasării veniturilor la bugetul de stat din ultimele două luni din 2019. Politicianul vrea să se prezinte în faţa comisiei atât Viorica Dăncilă şi Ludovic Orban, cât şi el însuşi şi Florin Cîțu pentru a explica atãt programarea cât şi execuția bugetară aferentă anului 2019. 

Acesta a scris pe Facebook: “Astăzi încep audierile miniștrilor demiși ai guvernului Orban 1 și acelorași miniștri propuși pentru viitorul guvern demis Orban 2.

O mascaradă de NU NE VOTAȚI-NE al cărei rezultat nici măcar nu mai contează, o risipă de timp și resurse și, din păcate, o jignire la adresa celor care își pun speranțele în seriozitatea și responsabilitatea unei politici și unei guvernări liberale.

Deși îmi propusesem să nu particip la o astfel de punere în scenă ce frizează absurdul și sfidează nu numai logica, dar și respectul față de regulile democrației am ales, totuși, să merg alături de ceilalți parlamentari pentru a propune înființarea unei comisii de anchetă la nivelul comisiilor reunite de buget-finanțe din Senat și Camera Deputaților.

Este nevoie de o anchetă fără mize politice privind cresterea nejustificată a cheltuielilor și inacțiunea totală în privința încasării veniturilor la bugetul de stat din ultimele două luni ale anului 2019. Tocmai de aceea voi propune cooptarea unor experți independenți în această comisie de anchetă, specialiști care vor contribui la efectuarea unei analize obiective pentru a stabili dacă a fost o acțiune premeditată a guvernului Orban 1 în ceea ce privește depășirea deficitului cu mult față de nivelul prognozat pentru anul 2019. O comisie parlamentară în fața căreia să se prezinte atât Viorica Dăncilă şi Ludovic Orban, cât şi Eugen Teodorovici şi Florin Cîțu pentru a explica atãt programarea cât şi execuția bugetară aferentă anului 2019!

Pentru că cetățenii români și instituțiile avizate ale statului chiar trebuie să știe care este adevărul despre neîncasarea deliberată a veniturilor, efectuarea nejustificată a unor cheltuieli mult prea mari, “umflarea” premeditată a deficitului bugetar în primele două luni ale guvernului Orban 1 și manipularea fiscal-bugetară (model 2008) cu repercusiuni greu de cuantificat pentru economia României”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii