Update articol:

Europarlamentarul Loránt Vincze: România va putea beneficia din plin de planul de redresare propus de Comisie, dacă autoritățile vor pregăti proiecte ambițioase care să utilizeze aceste resurse eficient

Salut noul plan de măsuri pentru redresare economică, prezentată de Comisia Europeană care conține propuneri importante care vizează țările membre UE, ne-a transmis europarlamentarul Loránt Vincze (UDMR).

Domnia sa opinează: “Este corect să asumăm că acest plan va schimba în mare măsură și propunerea MFF pe care instituțiile UE le vor prezenta. Înainte de decizia finală este însă necesară o dezbatere aprofundată a acestui plan în Parlamentul European.

O schimbare de perspectivă a bugetului UE era oricum necesară, efectele devastatoare ale pandemiei COVID-19 asupra economiei țărilor membre oferă și o oportunitate pentru a realiza această reorientare. Asistăm la o realiniere a priorităților: sectorul de sănătate și educație trebuie să beneficieze de o schimbare de paradigmă în ceea ce privește investițiile și digitalizarea. În aceste condiție Green Deal are nevoie de o recalibrare, în timp ce investiții de exemplu în capacități de producție europeană a unor materiale și echipamente de primă necesitate pentru sectorul de sănătate devine o prioritate absolută.

România va putea beneficia din plin de sprijinul propus, dacă se îndeplinește condiția ca autoritățile de la București să pregătească proiecte ambițioase care să utilizeze aceste resurse eficient. Pe lângă investițiile și repornirea economiei sunt importante pentru noi și cele 15 miliarde de euro în cadrul fondului agricol european pentru dezvoltare rurală, ce vor putea fi folosiți în vederea sprijinirii zonelor rurale, pentru realizarea modificărilor structurale necesare în conformitate cu Acordul Verde European și atingerea obiectivelor în conformitate cu noile strategii pentru biodiversitate. România are în continuare mult de realizat în domeniul investițiilor de infrastructură majoră, incluzând aici și infrastructura de la sate, iar sectorul agricol are nevoie de un sprijin de competitivitate”.

Comisia Europeană a prezentat planul de măsuri pentru redresarea economică; sunt propuse împrumuturi de 750 miliarde de euro

 

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (19/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

ROMCAB SA (MCAB) (19/10/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2021)

Litigiu fost Director Executiv Guvernanta Corporativa

ALTUR S.A. (ALT) (18/10/2021)

Hotarare AGA E 18.10.2021