Update articol:

Euronext, CDC şi Intesa Sanpaolo au depus o ofertă pentru preluarea Borsa Italiana

Operatorul bursier pan-european Euronext a anunţat luni că a depus o ofertă pentru preluarea Borsa Italiana, în parteneriat cu banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) şi Intesa Sanpaolo, transmit Reuters şi AFP.

Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo SpA este prezent şi pe piaţa din România.

Euronext, care concurează cu bursele din Elveţia şi Germania pentru preluarea operatorului Bursei de la Milano, a precizat că nu există certitudini că oferta non-angajantă va duce la o tranzacţie.

“Propusa combinare dintre Borsa Italiana şi Euronext va crea un jucător cheie pe pieţele de capital din Europa continentală, iar Italia va fi cel mai mare contributor la veniturile grupului extins Euronext. Noua entitate va sprijini crearea uniunii pieţelor europene de capital şi va sprijini economiile locale”, se arată într-un comunicat al operatorului bursier pan-european.

Autorităţile de la Roma au anunţat că toate ofertele vor fi analizate cu atenţie de Guvern şi de autorităţile de reglementare.

Bursa de la Londra (London Stock Exchange Group Plc – LSE), care a cumpărat în 2007 Borsa Italiana cu 1,6 miliarde de euro, a anunţat că ar putea vinde, parţial sau integral, operatorul Bursei de la Milano, ca să obţină aprobarea UE pentru planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacţie de 27 miliarde de dolari, menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale LSE.

Presa din Italia estimează că firmele interesate de preluarea operatorului Bursei de la Milano ar putea oferi între 3,3 şi 3,7 miliarde de euro.

Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni – London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Bourse (DB) – dar şi-a extins treptat operaţiunile. Recent, Euronext a achiziţionat Oslo Bors, iar Norvegia a devenit a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)