Update articol:
Planul de relansare economică a UE

Europarlamentarul Mihai Tudose: “României îi revin 19,6 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru redresarea economică post-pandemie. Numai să ştim să accesăm aceşti bani”

Foto Facebook Foto Facebook

Pentru România, poate începe momentul de graţie al apartenenţei la UE, apreciază europarlamentarul Mihai Tudose referitor la Planul de relansare economică a UE. 

Domnia sa spune: “Depinde de noi. Comisia Europeană ne dă, dar nu ne bagă în traistă. E cazul să ne hotărâm: facem un efort de dezvoltare ca să intrăm în rândul Europei civilizate sau ne complacem cu statutul de periferie în stare doar să furnizeze culegători şi buşteni ţărilor bogate. Ceea ce pune Comisia pe masa negocierilor ne dă şansa de a ne pune la lucru toate energiile şi resursele. Ar trebui să fie un moment de resetare pentru România, de depăşire a politicii mărunte pentru o construcţie de durată.

Apreciez curajul preşedintei Comisiei de a prelua propunerile europarlamentarilor români şi solicitările mai multor state membre, în special planul franco-german, de a pune la bătaie un împrumut masiv de 750 de miliarde de euro, în numele UE, repartizat apoi pe bază de subvenţii în sumă de 500 miliarde euro şi de împrumuturi cifrate la 250 de miliarde. E o proporţie împrumuturi-subvenţii care ne avantajează ca ţară şi e vorba de un fond masiv de redresare economică. României îi revin 19,6 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru redresarea economică post-pandemie.

Numai să ştim să accesăm aceşti bani. Cererile fiecărui stat trebuie însoţite de planuri naţionale, incluzând programe de relansare şi reformă pregătite de fiecare Guvern în funcţie de propriile nevoi şi posibilităţi. În ce stadiu se află planul Guvernului României pentru relansarea economică, în legătură cu necesitatea căruia avertizez de două luni încoace? Deocamdată doar speranțe…”

Comisia Europeană a prezentat planul de măsuri pentru redresarea economică; sunt propuse împrumuturi de 750 miliarde de euro

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014