Update articol:

Siegfried Mureşan: România va primi în următorii ani mai multe fonduri europene decât a primit oricând până acum de la Uniunea Europeană, aproape 80 de miliarde de euro

InvestEU Siegfried Mureşan Sursa foto: facebook.com/pg/SiegfriedMEP

Acordul la care a ajuns Consiliul European este bun pentru Europa și foarte bun pentru România, spune europarlamentarul Siegfried Mureşan, coraportor al Parlamentului European pe Facilitatea de Redresare a UE de 560 de miliarde de euro. 

Acesta explică: “România va primi în următorii ani mai multe fonduri europene decât a primit oricând până acum de la Uniunea Europeană, aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și Pachetul de redresare .

Pachetul de redresare economică al Uniunii Europene devine principala sursă de finanțare a planului de relansare al Guvernului României. Bugetul final al Uniunii Europene pe următorii 7 ani va fi adoptat în Parlamentul European ca urmare a negocierii dintre Parlament și Consiliu.

Iohannis, la Bruxelles: Am obţinut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

 

Vă anunț că poimâine, joi, 23 iulie, va avea loc o reuniune extraordinară a Parlamentului European în care vom dezbate acordul din Consiliul European și vom adopta o rezoluție care va constitui poziția Parlamentului pentru negocierile finale cu Consiliul.

În această dimineață începem lucrul pe textul concret al rezoluției. Eu o negociez din partea Grupului PPE”.

Summit UE: Statele membre au aprobat un plan de relansare istoric, la capătul unor negocieri maraton