Update articol:

Evergrande evită din nou falimentul, dar preocupările privind datoria sectorului rămân (Reuters)

Dezvoltatorul imobiliar China Evergrande Group a evitat un default destabilizator în ultimul moment pentru a treia oară în ultima lună, o sursă afirmând joi că mai mulți deținători de obligațiuni au primit plăți de cupoane restante, scrie Reuters.

Evergrande are datorii de peste 300 de miliarde de dolari, dintre care 19 miliarde de dolari sunt obligațiuni de pe piața internațională.

Publicația chinezească Cailianshe a raportat că mai mulți deținători de obligațiuni au primit plăți de dobândă pentru cele trei tranșe de obligațiuni care aveau scadența luna trecută în valoare totală de peste 148 de milioane de dolari.

Plățile au fost efectuate la sfârșitul unei perioade de grație de 30 de zile care s-a încheiat miercuri, așa cum a fost cazul cu două plăți separate de cupoane offshore care erau scadente la sfârșitul lunii septembrie și pentru care perioada de grație s-a încheiat la sfârșitul lunii trecute.

Evergrande nu a răspuns cererii Reuters de a comenta cu privire la ultima sa plată a cuponului de obligațiuni.

Deși dezvoltatorul a reușit să evite din nou un default, necazurile din sectorul imobiliar nu au dat semne de atenuare.

Evergrande are de plătit cupoane în valoare totală de peste 255 de milioane de dolari, pe 28 decembrie.

Accentul investitorilor se îndreaptă acum și către alți dezvoltatori lipsiți de bani, care au un șir de plăți offshore care urmează să fie scadente pe termen scurt, inclusiv Kaisa Group (1638.HK).

Kaisa are cea mai mare datorie offshore dintre toți dezvoltatori chinezi după Evergrande și a pledat pentru ajutor de la creditori în această săptămână. Are plăți cu cupoane în valoare totală de peste 59 de milioane de dolari, scadente joi și vineri.

Autoritățile de reglementare chineze au încercat în ultimele săptămâni să liniștească investitorii și cumpărătorii de case, spunând că riscurile sunt controlabile și că înăsprirea excesivă a creditului de către bănci este corectată.

Autoritățile de reglementare și grupurile de reflecție guvernamentale au ținut, de asemenea, întâlniri cu dezvoltatorii în ultimele săptămâni, iar piața se așteaptă la o oarecare relaxare a politicilor de credit și locuințe pentru a preveni o aterizare dură a sectorului.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014