Update articol:

Exit-poll: Fidesz din Ungaria – 56% din voturi; Orban vede o schimbare în Europa

Viktor Orban (Foto Facebook) Viktor Orban (Foto Facebook)

Partidul de guvernământ de dreapta Fidesz din Ungaria ar putea câștiga 56% din voturile în alegerile parlamentare europene, a informat duminică televiziunea de stat, citând un sondaj realizat de institutul pro-guvernamental Nezopont.

Brüsszelben kell változást elérni // We need change in Brussels!

Brüsszelben kell változást elérni // We need change in Brussels!

Publicată de Orbán Viktor pe Duminică, 26 mai 2019

 

Partidul prim-ministrului Viktor Orban se află cu mult înaintea socialiștilor și a Coaliției Democrate de Stânga, care ar fi trebuit să câștige câte 10% fiecare, a arătat sondajul. Partidul naţionalist Jobbik are 9%, iar partidul Momentum – 7%.

Participarea la vot a fost ridicată, cu 41,74%, la 16.30 GMT.

Orban, care este unul dintre susţinătorii puternici anti-migraţie  din Europa și care a construit un gard din oțel, pentru a închide granițele sudice ale Ungariei împotriva migranților, a avut o campanie care a cerut electoratului să aleagă între forțele care sprijină și se opun imigrației în masă. El speră că votul va consolida forțele politice anti-imigrație din Europa.

“Sper că va avea loc o schimbare în arena publică europeană în favoarea acelor partide politice care ar dori să oprească migrația”, a declarat Orban duminică, după ce a votat. Răspunzând la o întrebare, Orban a refuzat să spună dacă se va alătura noii alianțe a vicepremierului Italiei, Matteo Salvini, după alegeri.

Problema migrației și modul în care oamenii reacționează la aceasta vor modifica spectrul politic în Uniunea Europeană în cadrul votului, a spus el, iar grupurile tradiționale de partide nu vor mai  juca același rol în viitor.

Sondajul de duminică seară a estimat că partidul Fidesz ar putea câștiga 14 dintre cele 21 de locuri ale Ungariei în Parlamentul European de 751 de locuri.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (08/07/2020)

Informare detineri prag >5%

AAGES S.A. (AAG) (08/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 pentru 01.01.2020-30.06.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (08/07/2020)

Declaratie detineri SIF Banat-Crisana S.A. la SIF Oltenia S.A.