Update articol:

Experții în sănătate se tem că Anglia deblocată ar putea deveni un incubator pentru noi variante Covid

pixabay.com pixabay.com

Relaxarea de către Anglia a restricțiilor Covid-19 riscă apariția unor noi variante potențial mai periculoase ale virusului, au avertizat oamenii de știință, potrivit CNBC.

Anglia a ridicat majoritatea ultimelor restricții rămase pe 19 iulie, inclusiv utilizarea obligatorie a măștii și distanțarea socială. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au încă unele restricții în vigoare. Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a descris anterior relaxarea restricțiilor drept „ireversibilă”.

Cu toate acestea, politica de redeschidere a fost criticată public de un consorțiu format din peste 1.200 de oameni de știință din întreaga lume.

O preocupare este legată de posibilele consecințe ale deblocării societății pe fondul unor rate ridicate de infecție și al unei populații parțial vaccinate și de modul în care accesul nerestricționat în aceste circumstanțe ar putea modela modul în care evoluează virusul.

„Dacă aș concepe un experiment masiv pentru a crea un virus mai periculos, unul care este capabil să explodeze în ciuda vaccinurilor, aș face ceea ce propune Marea Britanie”, a spus Michael Haseltine, virolog și președinte al SUA ACCESS Health International, adăugând: “Jumătate din populația vaccinată în mijlocul unei pandemii rampante, care ar permite virusului să învețe cum să evite vaccinurile noastre. Asta aș face și restul lumii are de ce să fie preocupat în mod justificat ”.

De fiecare dată când o persoană este infectată cu Covid-19, se ajunge de la a avea câteva copii ale virusului la sute de mii sau chiar zeci de milioane de copii în sistemul lor. Atunci când virusul face o copie de la sine, există șansa ca acesta să comită o greșeală în noua copie, care ar putea da în mod accidental un avantaj virusului.

„Aruncați zarurile de fiecare dată când cineva este infectat”, a declarat Charlotte Houldcroft, un om de știință care lucrează la evoluția virusului la Universitatea din Cambridge, precizând: „Într-o populație mare, cu multe infecții în curs de desfășurare, doar aruncați zarurile mai des – orice populație cu o mulțime de oameni infectați simultan este o îngrijorare, motiv pentru care, în mod evident, restul lumii urmărește REGATUL UNIT”.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că nu a existat nicio modificare în poziția guvernului cu privire la decizia de a atenua restricțiile, referindu-se la comentariile făcute de prim-ministru pe 12 iulie. În acel moment, Johnson a spus că întârzierea eliminării restricțiilor ar însemna redeschiderea pe vremea mai rece, „pe măsură ce virusul capătă un avantaj natural mai mare și când elevii se întorc la școală”.

El a avertizat: „Această pandemie nu s-a încheiat. Această boală coronavirus continuă să prezinte riscuri pentru dumneavoastră și pentru familia dvs. ”

Houldcroft a declarat pentru CNBC că nu este clar cum va răspunde coronavirusul la „presiunea imunologică a multor persoane vaccinate”. „Vaccinurile sunt foarte puternice – previn noi infecții”, a spus ea. “Dar ele pun, de asemenea, o presiune de selecție mare asupra virusului, astfel încât orice virus care vine cu o mutație care îl face mai bun la infectarea persoanelor vaccinate ar avea un avantaj”.

Christina Pagel, directorul Unității de cercetare operațională clinică de la UCL din Londra, a declarat la CNBC că există „un risc destul de mare” ca o variantă rezistentă la vaccin să apară în Anglia în urma deciziei guvernului de a elimina restricțiile.

„Vorbim de întreaga Europă, SUA, Canada, unde infecțiile cresc peste tot – toate aceste țări cu venituri mari se află în aceeași situație și o variantă rezistentă la vaccin ar putea apărea în oricare dintre ele”, a spus ea, observând că o astfel de variantă ar putea „să se răspândească” în state și orașe foarte populate, bine vaccinate.

Riscuri de călătorie

Reluarea călătoriilor internaționale face dificilă limitarea versiunilor mutante ale Covid-19, a avertizat Pagel. La un summit recent, ea a susținut că, din cauza poziției Regatului Unit ca centru de călătorie global, orice variantă care devine dominantă în Anglia deblocată se va răspândi probabil în restul lumii.

„Am văzut-o cu alfa și sunt absolut sigură că am contribuit la creșterea variantei Delta prin Europa și America de Nord”, a spus ea.

Pagel a spus că ar dori să vadă țările că se coordonează mai mult cu privire la restricțiile lor la frontieră, menționând că în Europa, unele țări au interzis accesul britanicilor, în timp ce altele îi primeau.

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022