Update articol:

Explozie a unui gazoduct de înaltă presiune lângă Kiev

Conducta de gaz de înaltă presiune (Urengoy-Pomary-Uzhhorod) a fost compromisă, ceea ce a provocat scurgerea gazului în atmosferă

O explozie puternică a fost observată acum câteva ore în satul Chabany, nu departe de Kiev, potrivit presei internaţionale, fiind vorba de o explozie la o conductă de gaz de înaltă presiune care pompează gaze către Europa.
 
Inițial, incidentul a fost raportat de Kyiv Operative pe Facebook cu referire la rezidenții locali, iar ulterior informațiile au fost confirmate de Poliția Regiunii Kyiv într-un comentariu adresat Interfax.

 

“În zona satului Chabany, a explodat în câmp o conductă de gaz cu un diametru de 1,5 metri, care pompează gazul către Europa. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în așezările din apropiere. Se iau măsuri pentru a întrerupe alimentarea cu gaz. Nu există informații despre persoanele rănite “, a declarat agenției poliția din regiunea Kiev.

Anterior, s-a raportat că locuitorii locali au auzit o bubuitură și apoi o explozie puternică.

Informațiile despre explozie au fost confirmate și de fostul ministru al infrastructurii Ucrainei Volodymyr Omelian. „În districtul Vasylkivsky din regiunea Kiev, în special în zona satelor Ivankovychi, Khotiv, Chabany, de la ora 00:20 s-a auzit un zgomot foarte puternic de joasă frecvență asemănător sunetului gazului care arde în volume mari sau sunetului unui generator diesel foarte puternic. Flacăra nu este încă vizibilă”, a raportat el pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Omelian a spus că serviciul de urgență a venit la locul accidentului lângă Khotiv și la 1:17 sunetul s-a oprit.

“Serviciul de urgență pentru gaz recomandă locuitorilor din această zonă să întrerupă alimentarea cu gaz către casele lor pe perioada lichidării accidentului”, a spus fostul ministru.

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (23/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (23/11/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16 - 20.11.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (23/11/2020)

Litigiu dosar nr. 7784/63/2020

AAGES S.A. (AAG) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020