Update articol:

Facebook cumpără CTRL-labs, un start-up care explorează modalități prin care oamenii pot comunica cu computerele folosind semnale cerebrale

Facebook Inc (FB.O) a anunţat  că a cumpărat laboratoarele CTRL din New York, un  start-up care explorează modalități prin care oamenii pot comunica cu computerele folosind semnale cerebrale. Tranzacţia este evaluată la circa 1 miliard de dolari, conform CNBC.

Vicepreședintele Facebook, Andrew Bosworth, a anunțat acordul într-o postare pe Facebook. Laboratoarele CTRL se vor alătura echipei Facebook Reality Labs, a spus Bosworth, fără a oferi detalii financiare.

Facebook a spus că intenționează să utilizeze tehnologia de interfață neurală a laboratoarelor CTRL pentru a dezvolta o brăţară care se conectează intuitiv la alte dispozitive.

„Viziunea pentru această activitate este o brăţară de mână care permite oamenilor să își controleze dispozitivele ca o extensie naturală a mișcării”, a spus Bosworth, adăugând: „Iată cum funcționează: aveți neuroni în măduva spinării care trimit semnale electrice mușchilor mâinii, spunându-le să se deplaseze în moduri specifice, cum ar fi să faceți clic pe un mouse sau să apăsați pe un buton. Brăţara va decoda acele semnale și le va traduce într-un semnal digital pe care dispozitivul dvs. îl poate înțelege, oferindu-vă posibilitatea de a vă controla viața digitală. Aceasta captează intenția dvs. astfel încât să puteți împărtăși o fotografie cu un prieten folosind o mișcare imperceptibilă sau prin intenţie. Această tehnologie are potențialul de a deschide noi posibilități creative și de a reimagina invențiile din secolul al XIX-lea într-o lume a secolului XXI”. 

„Sperăm să construim acest tip de tehnologie și să o introducem mai rapid în produsele de larg consum”, a adăugat el.

Presa internaţională susţine că Laboratoarele CTRL lucrează cu știința creierului și cu inteligenţa artificială pentru crearea de interfețe prin care oamenii să utilizeze  calculatoarele doar prin gândire.