Update articol:

Facebook cumpără CTRL-labs, un start-up care explorează modalități prin care oamenii pot comunica cu computerele folosind semnale cerebrale

Facebook Inc (FB.O) a anunţat  că a cumpărat laboratoarele CTRL din New York, un  start-up care explorează modalități prin care oamenii pot comunica cu computerele folosind semnale cerebrale. Tranzacţia este evaluată la circa 1 miliard de dolari, conform CNBC.

Vicepreședintele Facebook, Andrew Bosworth, a anunțat acordul într-o postare pe Facebook. Laboratoarele CTRL se vor alătura echipei Facebook Reality Labs, a spus Bosworth, fără a oferi detalii financiare.

Facebook a spus că intenționează să utilizeze tehnologia de interfață neurală a laboratoarelor CTRL pentru a dezvolta o brăţară care se conectează intuitiv la alte dispozitive.

„Viziunea pentru această activitate este o brăţară de mână care permite oamenilor să își controleze dispozitivele ca o extensie naturală a mișcării”, a spus Bosworth, adăugând: “Iată cum funcționează: aveți neuroni în măduva spinării care trimit semnale electrice mușchilor mâinii, spunându-le să se deplaseze în moduri specifice, cum ar fi să faceți clic pe un mouse sau să apăsați pe un buton. Brăţara va decoda acele semnale și le va traduce într-un semnal digital pe care dispozitivul dvs. îl poate înțelege, oferindu-vă posibilitatea de a vă controla viața digitală. Aceasta captează intenția dvs. astfel încât să puteți împărtăși o fotografie cu un prieten folosind o mișcare imperceptibilă sau prin intenţie. Această tehnologie are potențialul de a deschide noi posibilități creative și de a reimagina invențiile din secolul al XIX-lea într-o lume a secolului XXI”. 

„Sperăm să construim acest tip de tehnologie și să o introducem mai rapid în produsele de larg consum”, a adăugat el.

Presa internaţională susţine că Laboratoarele CTRL lucrează cu știința creierului și cu inteligenţa artificială pentru crearea de interfețe prin care oamenii să utilizeze  calculatoarele doar prin gândire.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021