Update articol:

Facebook și Zuckerberg, dați în judecată de un acționar

Acționarul James Kacouris a dat, vineri, în judecată Facebook, pe directorul general Mark Zuckerberg și pe directorul financiar David Wehner, în urma anunțului dezamăgitor referitor la rezultatele trimestriale, care a șters, joi, aproximativ 120 de miliarde de dolari din capitalizarea companiei. Potrivit presei internaționale, acest demers poate duce și la alte acțiuni în instanță ale altor jucători de pe piața bursieră din întreaga lume.

Plângerea depusă de acționarul James Kacouris la instanța federală din Manhattan acuză Facebook, pe Zuckerberg și pe David Wehner că au făcut declarații înșelătoare sau că nu au dezvăluit încetinirea creșterii veniturilor, scăderea marjelor de profit și diminuarea numărului de utilizatori activi.

 

Kacouris a spus că piața a fost “șocată” când “adevărul” a început să iasă la iveală miercuri săptămâna trecută, spunând că scăderea cu 19% a prețului acțiunilor Facebook, în ziua următoare, a fost rezultatul încălcărilor legii federale de către acuzați.  După cum remarcă Reuters, acționarii fac adesea acuzații după declinul neașteptat al prețului acțiunilor, mai ales dacă pierderea este mare. Prin acest proces, Kacouris vrea să declanșeze un proces colectiv și să obțină daune. Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022