Update articol:

Federația Europeană a Jurnaliștilor: Unii patroni de presă refuză să le permită jurnaliștilor să lucreze în sistem telemuncă; condamnăm cu tărie această atitudine iresponsabilă

A man wearing protective clothing sprays disinfectant around an office used by journalists attending a health ministry press conference, amid concerns about the spread of the COVID-19 novel coronavirus, in central Seoul on March 9, 2020. (Photo by Ed JONES / AFP)

 

Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ) salută măsurile luate pentru a asigura siguranța jurnaliștilor în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă. Cu toate acestea, FEJ condamnă atitudinea unor angajatori din sector care își forțează jurnaliștii să lucreze din redacţia de știri. În situația actuală, sănătatea și siguranța jurnaliștilor reprezintă o prioritate.

FEJ solicită tuturor angajatorilor mass-media să aplice principiile prevenirii, punând în aplicare toate măsurile adecvate pentru protejarea sănătății jurnaliștilor la locul de muncă.

FEJ a aflat de la filialele sale că unii angajatori din acest sector refuză să le permită jurnaliștilor să lucreze în sistem telemuncă. FEJ condamnă cu tărie această atitudine iresponsabilă.

„Este inacceptabil faptul că unii editori refuză să permită jurnaliștilor să lucreze în sistem telemuncă. Instrumentele telematice de astăzi permit executarea perfect de la distanță a sarcinilor jurnalistice “, a declarat secretarul general al EFJ, Ricardo Gutiérrez. „Obligarea jurnaliștilor să se adune zilnic în redacţia de știri crește riscul de contagiune pentru întreaga populație. Acest lucru este complet iresponsabil! ”

Fiecare angajator trebuie să se simtă preocupat de epidemie și să ia măsuri pentru a o contracara. FEJ și-a anulat toate ședințele până pe 6 aprilie și a instruit personalul său să lucreze de acasă, ca parte a unui pachet de măsuri pentru a face față COVID-19.

FEJ se alătură Confederației Europene a Sindicatelor (CES) pentru a solicita Comisiei Europene și statelor membre ale UE să pună în aplicare măsuri de urgență, cum ar fi relaxarea normelor fiscale în conformitate cu Pactul de stabilitate și creștere și normele privind ajutoarele de stat, în timp ce adoptă legislația subsecventă pentru a pune la dispoziţie finanţare imediată pentru cei afectaţi. 

Aceasta trebuie să includă sprijin financiar pentru lucrătorii care sunt carantinați, suspendați de la locul de muncă sau concediați din cauza COVID-19. O atenție deosebită trebuie acordată jurnaliştilor defavorizaţi (inclusiv jurnaliștilor independenți), care sunt adesea excluşi de la aceleași drepturi ca și ceilalți lucrători.

 

 

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (28/03/2023)

Convocare AGAO 27.04.2023

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (28/03/2023)

Convocare AGOA 29/30.04.2023

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/03/2023)

Schimbarea Depozitarului activelor

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

UZTEL S.A. (UZT) (28/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului