Update articol:

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) dezaprobă modul în care sunt defăimate companiile din energie

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a urmărit cu multă atenție recentele declarații politice referitoare la mediul de afaceri din Romania și dezaprobă modul în care sunt defăimate companiile din energie, din sectorul bancar, din telecomunicații și din sectorul de retail, potrivit unui comunicat de presă.

Insinuările referitoare la creșteri nefondate de prețuri și eludarea plății taxelor sunt extrem de grave, în contextul în care acestea contravin realitătii și generalizează, consideră FPPG.

Astfel de declaratii riscă să genereze o stare de ostilitate publică împotriva companiilor, inclusiv împotriva companiilor din sectorul energetic, un sector cu un rol strategic în garantarea siguranței energetice, dar și a securității naționale a României, se arată în comunicat.

FPPG: Industria pe care o reprezentăm este printre principalii angajatori, printre principalii contributori la budet și printre principalii investitori în economia națională, având un rol determinant în poziționarea geostrategică a țării noastre. Menționam că, în ultimii ani, am asistat la deteriorarea accentuată a cadrului de activitate pentru companiile energetice, prin creșterea fiscalității și prin modificări repetate ale legislatiei în domeniu. Acest context este de natură sa pericliteze investițiile, cu efecte negative asupra producției de energie, asupra contribuțiilor la bugetul de stat și asupra locurilor de muncă.

Federația Patronală Petrol și Gaze își reafirmă disponibilitatea și deschiderea pentru colaborare, echilibru și dialog, astfel încât posibile efecte negative pentru România, să poată să fie evitate.

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic; este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate ”Energie, Petrol și gaze și minerit energetic”. FPPG a susținut constant principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ aplicabil domeniul energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului. FPPG este membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers).

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare