Update articol:

Federația Română de Șah, reacție la anunțul lui Vlad Ardeleanu privind contestarea invalidării candidaturii la alegerile din 15 august: ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului din București nu este membru afiliat definitiv

Federația Română de Șah Vlad Ardeleanu candidatura respingere

Federația Română de Șah a respins în 5 august candidatura la funcția de Președinte a FRȘah făcută de ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului din București, menționând în procesul verbal nr. 386/05 August 2021 faptul că acest club nu este membru afiliat definitiv, a reacționat Federația astăzi, după ce Vlad Ardeleanu, candidat la alegerile FRȘ, a anunțat că va contesta decizia. 

Sorin Avram Iacoban, președintele Federației Române de Șah, a transmis: “În ultimele zile, în media și pe rețelele de socializare au apărut mai multe articole, prin care se încearcă inducerea în eroare a opiniei publice prin transmiterea unor informații false, iar postura de Președinte al Federației Române de Șah mă obligă să apăr această instituție. Drept pentru care sunt nevoit să fac următoarele precizări, cu privire la respingerea candidaturii la funcția de Președinte a FRȘah, făcute de ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului București:

Ultima Adunare generală a FRȘah a avut loc în data de 20 Martie 2021.
Prin hotărârea nr. 5 a acestei AG, http://frsah.ro/wp-content/uploads/2021/03/HAG-5_2021.pdf,  se stabilește care sunt membri afiliați definitiv ai FRȘah.

Art. 30 din Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor legii educației fizice și a sportului (69/2000), este foarte clar în sensul că afilierea definitivă poate fi decisă doar de către prima adunare generală ce va avea loc ulterior afilierii provizorii.

Totodată, Statutul FRȘah prevede explicit, la ART. 23 AFILIEREA:
(9) Afilierea provizorie unui solicitant este decisă de către Consiliul Director.
(10) Afilierea trebuie ratificată în prima Adunare Generală. Aprobarea afilierii definitive va fi comunicată de F.R.Şah structurii sportive respective.

Prin Ordin al Preşedintelui, Federaţia oficializează existenţa unei structuri sportive cu personalitate juridică, luată în evidenţă şi înscrisă ca membru deplin, cu drepturi depline de participare la evenimentele şahiste, reuniuni, competiţii oficiale.

Pe data de 19 Aprilie 2021, la aproape o lună de la ultima Adunare Generală, se afiliază provizoriu la FRȘah ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului din București.
Din moment ce nu a mai existat nicio Adunare Generală ulterior afilierii provizorii, dispuse de Consiliul Director, clubul ACS Chess Masters nu este membru afiliat definitiv.

În data de 5 August 2021, Federația Română de Șah a respins candidatura la funcția de Președinte a FRȘah făcută de ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului din București, menționând în procesul verbal nr. 386/05 August 2021 faptul că acest club nu este membru afiliat definitiv, și conform ART 25. (1) și (3) din Statutul FRȘah, nu are dreptul de a fi ales.

ART. 25. DREPTURILE MEMBRILOR F.R.ŞAH (1) stipulează faptul că doar membrii afiliați definitiv ai FRȘah au dreptul să participe și să voteze în Adunarea Generală.
ART 25. (3) (b) Membrii afiliați au dreptul să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere ale Federaţiei, potrivit prezentului Statut.

Cum potrivit prezentului statut doar membrii afiliați definitiv au dreptul să participe și să aleagă în Adunarea Generală ART 25 (1), doar aceștia au dreptul și să fie aleși în organele de conducere ale FRȘah: ART 25 (3)(b).

Tot în acest proces verbal se menționează și alte articole din Statutul FRȘah, de care s-au ținut cont în procesul de validare / invalidare a candidaturilor transmise de membrii afiliați ai FRȘah pentru Adunarea Generală de Alegeri convocată în data de 15 August 2021.

Ca președinte al Federației Române de Șah, sunt obligat să veghez la respectarea STATUTULUI ȘI REGULAMENTELOR FRȘAH.

Validarea candidaturii ACS Chess Masters – Maeștrii Șahului din București ar fi dus la invalidarea ulterioară a Adunării Generale de Alegeri, astfel efortul tuturor membrilor afiliați definitiv participanți la această Adunare Generală fiind în zadar.
Și, pentru a întări cele afirmate mai sus, vă pot da exemplul de la Adunarea Generală a Federației Române de Baschet de săptămâna trecută, unde peste 30 de cluburile afiliate provizoriu nu au beneficiat de drepturi depline”.

Acum trei zile, Vlad Ardeleanu a scris pe Facebook: “Federația Română de Șah a convocat in cursul zilei de ieri, o comisie ad-hoc, formata din președintele in functie Sorin Avram Iacoban, actualul Secretar General, Constantin Ionescu și Emanuela Onuț – secretara.

Această comisie a luat decizia de invalidare a candidaturii mele la funcția de Președinte al Federației de Șah, pe o interpretare abuzivă a statutului F.R.Șah.
Nu am fost informat în prealabil, nu mi s-a oferit dreptul de a fi ascultat, dreptul de a ma apara, sau dreptul de a remedia problemele de dosar, in cazul in care acestea ar fi existat.
Ca să aibă o acoperire, a fost angajată o firmă de avocatură care să reinterpreteze statutul F.R. Șah. 
În plus, această comisie ad-hoc, nu are avizul Consiliului Director al F.R.Șah.
Anunț public că voi face toate demersurile ca să mă pot apăra, și lucrurile să se îndrepte.
Chiar dacă se face tot posibilul să nu candidez pentru funcția de Președinte al Federației Române de Șah, vă asigur că lucrurile se vor rezolva și ne vom vedea la Iași în data de 15 august”.
Vlad Ardeleanu a trimis o contestație la Federația Română de Șah, prin intermediul unei cunoscute case de avocatură, în care solicită anularea procesului verbal din data de 5 august prin care i-a fost respinsă candidatură și, totodată, cere suspendarea Adunării Generale de Alegeri la Federația Română de Șah care a fost stabilită pentru data de 15 august.
Vlad Ardeleanu arată că și-a depus candidatura pentru poziția de președinte al FRȘ, până în data de 30.07.2021, fiind propus de Asociația Club Sportiv Chess Masters-Maeștrii Șahului care este membru afiliat al Federației Române de Șah prin Hotărârea nr. 15/19.04.2021.

 

Scandal la alegerile pentru președinția Federației Române de Șah; Victor Cionga, fost director al BVB: “Le este frică. Să vedem ce reacție o să aibă Ministerul Tineretului și Sportului”

 

BVBStiri BVB

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

BRK Dow Turbo Short 35750 (BKDOWTSB9) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 10:06 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018