Update articol:

Femeie refuzată la vaccinare: I s-a spus că nu se deschide o doză doar pentru ea (digi24)

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

O femeie care era programată pentru cea de-a doua doză de vaccin a fost anunțată când a ajuns la centrul de vaccinare, că doza ce trebuia să-i fie administrată nu mai este disponibilă. O altă femeie fusese chemată de acasă pentru a fi imunizată cu serul respectiv. Totul, după ce femeia a fost anunţată prin telefon că trebuie să meargă în altă localitate pentru a face rapelul. Dintr-o eroare de comunicare între cele două centre de vaccinare însă, femeia a rămas fără vaccin, scrie digi24.ro.

Femeia a fost programată să facă rapelul la vaccinul anti-COVID la centrul din orașul Baia de Aramă, marţi, puţin după ora prânzului. Femeia a ajuns la vaccinare, dar, surpriză, a fost informată că este singura persoană programată în aceea zi și nu vor deschide o doză doar pentru ea, pentru că ar rămâne alte patru vaccinuri nefolosite. Așa că a fost redirecționată către un centru de vaccinare aflat la 60 de km depărtare, la Strehaia.

Aurelian Burducea, fiul femeii, relatează, potrivit digi24: “Mama mea a fost repartizată către centrul din orașul Strehaia, am ajuns în data de 16 martie la centrul din Strehaia, la 2 fără 10. În momentul acela, mama mea a completat formularele propriu-zise, după care asistentele de acolo nu au identificat-o în baza de date.”

Și de la Strehaia femeia a fost nevoită să plece nevaccinată. Fiul ei a sunat la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, de unde a fost redirecționat către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Fără niciun rezultat.

Potrivit procedurii, reprezentanţii centrului de vaccinare din Baia de Aramă ar fi trebuit să îi anunţe pe cei de la Strehaia că marţi va veni o persoană la ei pentru rapel. Ceea ce spun că au şi făcut: au informat centrul pe grupul lor intern de Whatsapp.

Gabriel Cuniță, medic coordonator centru Baia de Aramă, a spus: “Nu a verificat, nu și-a verificat telefonul să vadă modificările apărute. Pentru că în fiecare zi se postează acolo, inclusiv listele cu programații pe următoarele zile”.

Dumitru Vulpe, coordonator centru Strehaia: “Se poate, eu nu-l contrazic, dar eu unde locuiesc nu am semnal. Deci, e foarte posibil ce spune dumnealui, dar totuși cum mă sunați dumneavoastră, putea să mă sune”.

Culmea, reprezentanţii centrului din Strehaia spun că exact în ziua respectivă au fost nevoiţi să cheme de acasă o persoană pentru a-i administra vaccinul, întrucât dintr-o doză întreagă le-ar fi rămas fix concentraţia pentru un vaccin.

Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinți: “Dintr-o eroare de comunicare cu medicul coordonator nu a putut fi vaccinată în acea zi. DSP a făcut toate demersurile pentru persoana în cauză, de a fi vaccinată, ori în cursul zilei de azi, ori cel târziu în cursul zilei de mâine, la un centru de vaccinare din Drobeta-Turnu Severin.”

Potrivit medicilor, rapelul la vaccinul Moderna poate fi întârziat cu până la 42 de zile de la administrarea primei doze, fără vreun efect. În ceea ce priveşte coordonatorii celor două centre, a fost deschisă o anchetă, iar serviciul de Epidemiologie al DSP va decide dacă va lua sau nu vreo măsură.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021