Update articol:

Fermierii din România, într-un schimb de experiență la „Zilele câmpului Agtech”

Fermierii, cultivatorii de porumb, furnizori de echipamente și soluții de agricultură digitală, finanțatori au fost, zilele trecute, martorii unor demonstrații practice care au arătat valențele noii tehnologii utilizate în agricultură, în cadrul acţiunii „Zilele câmpului Agtech”, potrivit fermierinromania.ro

Evenimentul, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România și TMT PR, în Insula Mare a Brăilei, la Agricost, a inclus și sesiuni de schimburi de experiență, specialiștii companiilor partenere fermelor agricole au prezentat soluții și recomandări personalizate nevoilor din fermă, iar timpii de socializare între fermieri au conferit avantajul unor discuții libere despre provocările și oportunitățile digitalizării în agricultură.

“Ne dorim ca atunci când apare ceva nou în domeniul tehnologiei să-l putem aplica sau adapta nevoilor culturilor noastre. Acest lucru l-am făcut, până acum, și ne-a adus plus valoare”, a declarat Mihai Solomei, director general adjunct Agricost. 

Agricos exploatează 56.000 de hectare în Brăila şi este una dintre fermele pionier în agricultura de precizie din România. Proiectele de viitor ale companiei vizează continuarea investițiilor în personal, în echipamente și umăresc, în același timp, ca, în următorii doi ani, întreaga suprafață a insulei să fie irigabilă. „Agricost dă tonul în ceea ce privește digitalizarea, cercetarea, inovarea în agricultură”, apreciază Roxana Găman, director de marketing Limagrain, iar Răzvan Ungurelu, project manager Syswin Solutions, subliniază: „Am apreciat că Agricost a implementat soluții inteligente de management al agriculturii. Suprafața foarte mare de gestionat a dus la nevoia de a le introduce. Înțeleg că îi ajută și pe fermierii mai mici să înțeleagă eficiența acestor soluții”.

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021