Update articol:
MINISTRUL FINANŢELOR VINE CU PRECIZĂRI:

Florin Cîţu: “Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la nouă luni de zile; vom vedea dacă va fi propunerea finală” (video)

Sursa foto: Facebook

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

 

Soluţia pe care o propune Ministerul Finanţelor Băncii Naţionale a României şi sistemului bancar ia în calcul mai multe elemente, a spus Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice. 

Acesta a declarat: “Nu ştim cât o să dureze această perioadă. Cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la noua luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR pentru că era nevoie de  a înţelege cum se va finanţa sistemul bancar. Această propunere a fost agreată de BNR şi sistemul bancar. Vom vedea dacă va fi propunerea finală. În acelaşi timp, am propus ca la această amânare să aibă acces toţi românii care vor cere acest lucru. 

Ne gândim ca debitorii să informeze banca mai întâi telefonic, după care să trimită în scris, prin email, o cerere.   

Soluţia noastră nu se opreşte aici. Ne gândim cum să susţinem şi după această perioadă de nouă luni. Avem discuţii cu băncile să nu existe o povară imediat după această perioadă pentru debitori, persoane fizice şi juridice, ci să fie o reeşalonare pe o perioadă mai lungă”.

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020