Update articol:

Florin Cîţu: Cheia creşterii prețurilor este la BNR! În orice ţară din lume, evoluția viitoare a prețurilor este în mandatul Băncii Centrale

Cheia creşterii prețurilor este la BNR, a spus în această seară preşedintele PNL Florin Cîţu, la DIGI 24.

Acesta a explicat: “Eu am încredere în mesajul celor de la BNR care spun că această perioadă de creştere a inflaţiei este tranzitorie, pentru că, altfel, sunt sigur că BNR ar fi luat măsuri mai devreme. Expertii de la BNR”şi economistii stiu foarte bine că o măsură pe care o ia BNR azi va avea impact asupra preţurilor peste 6-8 luni de zile.

Cred că acest val de creștere de prețuri pe care îl vedem acum este un val tranzitoriu care va scădea. Banca Centrală spune că va scădea în primăvară. Altfel, BNR lua măsuri mai din timp pentru a atenua creșterea prețurilor.

În orice ţară din lume, evoluția viitoare a prețurilor este în mandatul Băncii Centrale.

Politica fiscală poate să influențeze negativ dinamica prețurilor, dacă eram iresponsabili si aveam anul acesta un deficit bugetar mai mare decât anul trecut sau mai mare decat era estimat. Dar noi am dar un semnal clar, credibil, că vom reduce deficntul. Noi ne-am împrumutat la dobânzi mult mai mici decât se împrumutau alții în boom economic. Ne-am împrumutat, de două ori, la dobânzi negative, premiere, lucruri pe care nu cred ca le voi mai vedea în perioada următoare”, a precizat Florin Cîțu la Digi24.

Banii din împrumuturi se duc pentru a acoperi deficitul bugetar, a mai spus fostul premier.

Florin Cîțu: Acuzațiile noului ministru de Finanțe cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii publici – provocate de „euforia” intrării la guvernare

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022