Update articol:

Florin Cîțu: Acuzațiile noului ministru de Finanțe cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii publici – provocate de „euforia” intrării la guvernare

Citu Sursa foto: Facebook

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat în această seară, la DIGI 24, că acuzațiile noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii publici sunt provocate de „euforia” intrării la guvernare.

„Am văzut și eu declarațiile, întărite de președintele PSD. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a spus Cîțu la Digi24.

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte – pe seama euforiei intrării la guvernare. Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a mai spus Cîţu.

Cîțu a spus că nu au fost probleme cu bugetul pe 2021, așa cum a spus succesorul său la Ministerul de Finanțe, și că oamenii trebuie să se uite la evaluările agențiilor de rating, care au fost pozitive, chiar și în criza globală provocată de COVID. De asemenea, Cîțu a spus că anul acesta colectarea bugetară a fost mai ridicată în acest an față de anii trecuți.

Declarațiile vin după ce Câciu a spus că banii împrumutați de România s-au dus pe cheltuieli publice și pe „risipă” și s-a plâns de colectarea bugetară scăzută.

Florin Cîţu: Cheia creşterii prețurilor este la BNR! În orice ţară din lume, evoluția viitoare a prețurilor este în mandatul Băncii Centrale

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014