Update articol:

Florin Cîțu: Dublarea alocațiilor, 7,5 miliarde lei, nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare

Sursa foto: facebook.com

Dublarea alocațiilor, 7,5 miliarde lei, nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare, a scris ministrul Finanțelor Florin Cîțu, pe FAacebook, după ce premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, într-un interviu pentru Hotnews, că alocațiile pentru copii vor fi majorate în a doua jumătate a anului dacă există resurse financiare.

Florin Cîțu a trasmis: “Premierul Romaniei a facut o declaratie pe care o sustin 100%. Dinamica cresterilor cheltuielilor cu asistenta sociala este conditionata, ca in orice tara din lume, de evolutia economiei si a incasarilor la buget. Mai ales in situatia Romaniei unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii si asistenta sociala. In plus, dublarea alocatiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli. Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania. Guvernarea PNL este una RESPONSABILA. Venim cu SOLUTII atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani. #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Bugetul pentru 2020 este construit pe legislatia in vigoare si are bugetate venituri (estimate) pentru toate cheltuieile care erau in vigoare in acel moment.”

Ludovic Orban, la HotNews.ro: „E o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea; vom crește şi pensiile, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei”

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (25/05/2022)

Decizie favorabila a Curtii de Apel Bucuresti referitoare la One Peninsula

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene