Update articol:

Ludovic Orban, la HotNews.ro: “E o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea; vom crește şi pensiile, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei”

Sursa foto: facebook.com
 
Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, într-un interviu pentru Hotnews, că alocațiile pentru copii vor fi majorate în a doua jumătate a anului dacă există resurse financiare.
 
Potrivit lui Ludovic Orban, citat de Hotnews, majorarea alocațiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, la care se adaugă încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și atunci se va vedea ce impact bugetar este. 
 
Premierul a spus: “Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există. În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi”.
 
Întrebat dacă este posibil ca alocațiile să nu fie majorate în acest an, premierul a spus: “E o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea. E cert că le creștem, vedem cum atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului (…) Vom crește şi pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung. (…) Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească – deficitul bugetar, inflația, cursul euro-leu”. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021