Update articol:

Florin Cîțu, la B1 TV: “Vom crește și pensiile și alocațiile, dar trebuie să luăm o decizie care să nu arunce economia în aer”

Sursa foto: facebook.com

Vom crește și pensiile și alocațiile, dar facem acest lucru într-un moment foarte dificil pentru economie, într-un moment în care economia națională trece, alături de toate economiile lumii, printr-o criză fără precedent, a declarat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România” de la B1 TV.

Ministrul a explicat: ”Discuțiile pe care le am cu domnul premier și toți colegii mei sunt discuții cu cifrele pe masă. Toți avem același interes. Pe de o parte, vrem să creștem alocațiile și pensiile, pe de altă parte, vrem să investim pentru că știm că numai prin investiții putem să plătim și alocații, și pensii și în anii viitori. De aceea, trebuie să luăm o decizie care să nu arunce economia în aer. Nu există diferențe între mine și premier. Veți vedea decizia în ceea ce privește și alocațiile, și pensiile, în zilele următoare, mai este puțin. Vom crește și pensiile, și alocațiile, dar facem acest lucru într-un moment foarte dificil pentru economie, într-un moment în care economia națională trece, alături de toate economiile lumii, printr-o criză fără precedent. În martie și aprilie, economia a fost închisă, am avut oameni care au fost în șomaj tehnic. Costul direct cu cheltuielile legate de COVID, pentru primele șase luni, este de cinci miliarde de lei. În aceste condiții, totuși, ne-am preocupat, am găsit resurse pentru a face și creșterea alocațiilor, și creșterea pensiilor”.

 

Orban: Ne gândim la o majorare în etape a alocaţiilor; procentul şi ritmul de creştere depind de prognoze

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie