Update articol:
BUGETUL pe 2021 - SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ

Florin Cîţu, reacţie la acuzaţiile PSD: PNL nu prezintă bugetul pe 2021 pentru că este ilegal

PNL nu prezintă bugetul pe 2021 pentru că este ilegal, a reacţionat în această dimineaţă ministrul finanţelor Florin Cîţu, la acuzaţiile PSD că ascunde bugetul pentru anul viitor .

Acesta a scris pe Facebook în această dimineaţă: “Un cadou pentru PSD-iști!
Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.
Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.
Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?
Pentru că este ILEGAL!
Art 35^1
În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:
Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;
Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.
Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …”

Ieri, ministrul Finanţelor Publice a reacţionat cu un alt mesaj pe Facebook, după ce PSD a întrebat ”de ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021”: ”De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea «de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021» nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare : De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile? ”.

Mai mulţi lideri PSD l-au atacat pe Florin Cîţu după postarea de ieri.

Fostul ministru PSD Radu Oprea a scris: “Români, haideți să-l salvam pe Cîțu! Haideți să-l scăpăm de ministerul finanțelor. Este evident că îi face rău. Faptul ca are un limbaj suburban și un caracter ignobil ar trebui să fie doar problema dânsului. (…) Ar trebui să intervenim rapid, pe 6 decembrie, cu un vot, până când România nu va deveni nefrecventabilă. Zborul deasupra unui cuib de cuci s-a transformat în zborul deasupra Palatului Victoria”.

Reprezentanţii PSD au transmis că Guvernul Ludovic Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru că Exectivul PNL urmează să redeschidă discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi apoi să majoreze TVA, să taie salarii şi să fac concedieri pentru a acoperi găurile din buget cauzate de măsurile haotice pe care le-a luat anul acesta. ”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuţiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – aşa cum au mai făcut! – salarii şi să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an”, potrivit unei postări de vineri de pe pagina de Facebook a PSD.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (30/06/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022