Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL EDITIA A II-A

Florin Stanciu, Transelectrica: Modelul de finanțare devine mult mai facil, pentru o companie listată

Listarea pe piața de capital schimbă toată gândirea unei organizații, respectiv preocupările pentru transparență, pentru comunicarea  în mod egal cu toți investitorii, a spus Florin Stanciu, Manager al Departamentului de Strategie Financiară și Trezorerie Transelectrica, în cadrul Forumului Pieței de Capital, organizat de Financialintelligence.ro. Potrivit domniei sale, modelul de finanțare devine mult mai facil.

Florin Stanciu a mai adăugat: “Avem un plan de investiții de 4,1 miliarde de lei, în următorii zece ani. Se pune problema cum finanțăm acest plan de investiții.  Ne uităm la emisiuni de obligațiuni,  la programe de refinanțare, ne uităm la instituțiile financiare internaționale.  Faptul că ești listat,  că ești transparent și comunici cu piața facilitează accesul la finanțare. Piața capătă încredere în tine,  ceea ce creează și confortul pentru a investi. Costurile de finanțare se reduc, investitorii își pun problema mai puțin cu privire la ceea ce înseamnă posibilitatea de garantare, se uită la performanța companiei și modul cum tratezi investitorii”.

În 2018, ANRE a aprobat un plan al Transelectrica de dezvoltare a reţelei de transport de energie electrică, pe zece ani.

Între priorităţile planului de dezvoltare a reţelei electrice pentru perioada 2018 – 2027 sunt construcţia de linii noi şi retehnologizarea staţiilor existente, creşterea capacităţii de interconexiune, dar şi creşterea capacităţii de transport între în Dobrogea, unde există un excedent mare de producţie de electricitate după construirea de parcuri eoliene, şi restul Sistem Energetic Naţional interconectat, potrivit Transelectrica. 

Alte obiective ale planului sunt siguranţa alimentării consumului din zone deficitare şi retehnologizarea şi modernizarea staţiilor existente.

Planul include şi proiectele declarate de interes comun european, incluse în cea de a doua listă de proiecte europene a UE, precum linia electrică de 400 kV Smârdan – Gutinaş, linia de 400 kV Cernavodă – Stâlpu, linia de 400 kV dintre România şi Serbia, pe ruta Reşiţa – Pancevo, linia de 400 kV Porţile de Fier – Reşiţa, extinderea staţiei 220/110 kV Reşiţa prin construcţia staţiei noi de 400 kV şi construirea staţiilor de 400 kV Timişoara şi Săcălaz.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020