Update articol:

FNGCIMM: Portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicații pe secundă; suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat

Portalul imminvest.ro a inregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicații pe secundă încă din primele momente de la deschiderea aplicației, fiind într-o creștere exponențială, a transmis FNGCIMM, în condițiile în care site-ul este blocat.

FNGCIMM a transmis:  “Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicației (n.n. ora 10). În etapa de dezvoltare și testare au fost verificate și validate atât condițiile de securitate, cât și condițiile funcționale, în cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridică suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. În acest moment, echipa de suport tehnic a aplicației depune toate eforturile pentru  remedierea problemelor tehnice.

Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situația și îi asigurăm pe toți antreprenorii că, în cel mai scurt timp, procesul de înscriere va fi reluat în parametri optimi.

Subliniem că principiul de înscriere în program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicația va rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an. De asemenea îi asigurăm pe antreprenori că suntem pregătiți să lucrăm în regim de permanență, pentru a procesa toate solicitările primite în termenul promis.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă asigurăm de întregul nostru suport.”

Anterior, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, a transmis, pe Facebook, ca site-ul IMM INVEST a fost atacat.

Programul IMM INVEST prin care IMM-urile din România pot beneficia credite garantate cu până la 90% a fost lansat azi, la ora 10.

FNGCIMM va garanta finanţările din programul IMM INVEST în numele şi în contul statului român, iar garanţiile vor putea acoperi un procent de maximum 80% din creditele de investiţii, cu o valoare maximă de 10 milioane de lei, şi din creditele/liniile de credit destinate finanţării capitalului de lucru necesar întreprinderilor mijlocii, în valoare de până la 5 milioane de lei, şi/sau un procent de 90% din creditele/liniile de credit, în valoare de până la un milion de lei acordate întreprinderilor mici, respectiv din creditele/liniile de credit de până la 500.000 lei, acordate microîntreprinderilor.

Pentru IMM-urile nou-înfiinţate, valoarea maximă a finanţării pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru va fi calculată ca dublul mediei cheltuielilor aferente capitalului de lucru din balanţele lunare.

Durata maximă a finanţării în cazul creditelor pentru realizarea de investiţii este de 72 de luni, cu o perioadă de graţie de maxim 18 luni, iar durata maximă a finanţării în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru este de 36 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă de încă 36 de luni.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii