Update articol:

Fondul de investiții MID EUROPA anunță vânzarea companiei Walmark către Stada 

Mid Europa Partners („Mid Europa”), cel mai important fond de private equity din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi acordul de vânzare a companiei Walmark („Walmark” sau „Compania”) către STADA Arzneimittel AG („STADA”). Tranzacția este supusă autorizării din partea autorității de concurență și este de așteptat să fie încheiată în primul trimestru al anului 2020.

Walmark este una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Matthew Strassberg, Co-Managing Partner al Mid Europa, a declarat: „Achiziția de către STADA validează transformarea Walmark dintr-o afacere condusă de către familie într-o platformă internațională. Lucrând în parteneriat cu noua echipă de management, ne-am atins viziunea inițială pentru companie și am creat un atu strategic valoros prin dezvoltarea și implementarea unei abordări profunde în privința excelenței operaționale și a inovației axate pe produs. Dorim să le mulțumim conducerii Walmark și angajaților pentru dedicarea și contribuția lor din ultimii câțiva ani. Investițiile Mid Europa în Walmark și în alte companii lider pe piață, precum Profi, Regina Maria și Urgent Cargus, marchează o listă de parteneriate importante cu echipe de management și antreprenori performanți din regiunea noastră”.

Miro Slezak, CEO Walmark, a declarat: „Această tranzacție recunoaște valoarea mărcilor unice ale Walmark, precum și a organizației interne puternice, care atrage unele dintre cele mai bune talente manageriale de pe piețele noastre. Suntem încântați să fim alături de STADA, întrucât împărtășim un scop comun de a ne ajuta clienții să trăiască vieți mai sănătoase și suntem încântați de noile oportunități pentru angajații noștri ca parte a unei companii mai mari. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Mid Europa și pentru angajamentul ferm față de strategia pe termen lung a companiei pe toată perioada investiției ”.

Realizarea tranzacției a fost condusă de către Viktoria Habanova cu sprijinul lui Tomas Vrba și Rustam Kurmakaev.

Rothschild & Co a acționat în calitate de consilier financiar exclusiv la Mid Europa, Weil Gotshal & Manges, White & Case și AK Jan Evan au avut calitatea de consilieri legali, PwC calitatea de consilier pentru tranzacții și Boston Consulting Group calitatea de consilier comercial.

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat către investiții în Europa Centrală și de Est. Cu birouri în Londra, Budapesta, Varșovia, Istanbul și București, Mid Europa Partners a strâns și gestionat fonduri în valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

Mid Europa are o abordare pan-regională, preia companii lider de piață, în principal în industrii cu o creștere orientată spre piața locală, iar de la fondarea sa în anul 1999 a finalizat 41 de investiții în 18 țări din regiune.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022