Update articol:
Forumul European al Antreprenorilor: Angajatorii solicită "un nou orizont" pentru IMM-uri

(Actualizare) Florin Jianu (CNIPMMR): “Trebuie să încheiem discuţia despre antreprenori locali şi multinaţionale, angajaţi la stat sau la privat”

Discuţia despre antreprenori locali şi multinaţionale sau despre angajaţi la stat sau la privat trebuie să înceteze, întrucât este nevoie de solidaritate, iar tinerii ar trebui să înveţe încă din băncile şcolii să aibă un spirit antreprenorial, a declarat, miercuri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prezent la evenimentul “European Entrepreneurship Forum”.

“Europa va fi construită prin acţiuni concrete, care să creeze în primul rând solidaritate de facto. Unul dintre proiectele propuse, România antreprenorială, se subsumează conceptului “Europa antreprenorială”, însemnând o Europă şi a micilor întreprinzători, a marilor întreprinzători, să încheiem această discuţie a întreprinzătorilor locali şi multinaţionali, să încheiem această discuţie între ceea ce înseamnă angajaţi la stat sau la privat şi aşa mai departe, ci trebuie cu toţii să creăm o Europă inclusivă, o Europă în care să ne regăsim cu toţii”, a spus Jianu.

În primul rând, dezvoltarea conceptului de Europă antreprenorială ar trebui să înceapă de la educaţie. “În anii 70, Grigore Moisil a înfiinţat liceele de informatică, de aceea, 50 de ani mai târziu, România este atât de educată în ceea ce înseamnă IT, informatică, şi atât de dinamică în acest sector. Credem că educaţia antreprenorială trebuie dusă la nivelul liceelor, poate chiar mai jos, şi susţinută în mod constant peste tot în Europa”, a susţinut reprezentantul IMM-urilor.

Aceasta nu înseamnă că toţi acei copii vor deveni antreprenori, însă cu siguranţă vor avea un spirit antreprenorial care îi va ajuta în viaţă.

“Consider că în viitorul act european privind antreprenoriatul trebuie să punem obiective concrete, pe care să le putem urmări, precum susţinerea unui milion de start-up-uri la nivel european, să susţinem internaţionalizarea a cel puţin 20% din cele 24 de milioane de IMM-uri care există la nivel european şi o digitalizare totală a IMM-urilor şi a interacţiunii cu administraţia publică”, a completat oficialul CNIPMMR, citat de Agerpres. 
…………

Un mediu de afaceri echitabil, competitiv și sustenabil, care încurajează întreprinderile să inoveze, să crească investițiile și comerțul – acestea sunt cerințele reprezentanților oamenilor de afaceri români și europeni, potrivit unui comunicat comun al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Grupul angajatorilor Consiliului Economic și Social European și SMEunited. 

Participanții evenimentului European Entrepreneurship Forum, care a avut loc, astăzi, la București, cu sprijinul Administrației Prezidențiale, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Romaniei, au convenit că este timpul pentru o recunoaștere politică a IMM-urilor, prin trecerea de la abordarea “gândiți-vă mai întâi la scară mică” la “să acționăm mai întâi la scară mică”.   

În cadrul Forumului, președinții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Grupului de Angajatori ai Consiliului Economic și Social European și SMEunited, au semnat, în prezența Președintelui Klaus Iohannis, Declarația de la București. Documentul conține un set de propuneri pentru factorii de decizie menite să stimuleze  antreprenoriatul în Uniunea Europeană și să permită IMM-urilor să progreseze. 

Vezi documentul: http://cnipmmr.ro/wp-content/uploads/2019/03/Declaration-of-Bucharest-on-the-occasion-of-the-European-Entrepreneurship-Forum.pdf

Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a declarat: “Prin semnarea Declarației de la Bucuresti, marcăm un moment istoric pentru antreprenoriatul european. Europa Antreprenorială 2030 este un deziderat al generației noastre, un proiect pe care îl lăsăm moștenire generațiilor următoare!”

“Dezvoltarea antreprenoriatului este una dintre soluțiile esențiale pentru întărirea convergenței economice și a coeziunii sociale a Europei. Acestea trebuie cimentate prin apartenența la același set de valori: democrație, libertate și domnia legii. Europa are toate ingredientele necesare pentru a reuși. Companiile noastre, angajații acestora și toți cetățenii europeni așteaptă măsuri care să ofere răspunsuri la provocările cu care ne confruntăm în prezent. Am convingerea că «Declarația de la București privind antreprenoriatul» semnată astăzi va sta la baza conturării unei foi de parcurs utile în activitatea viitoarei Comisii Europene, dar și a statelor membre, în direcția unei politici pragmatice, de consolidare a competitivității economice a Uniunii.”, a menționat în deschiderea evenimentului Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Iohannis la Forumul European pentru Antreprenoriat: IMM-rile – unul dintre cele mai vulnerabile segmente la schimbările din mediul economic și cel de reglementare

“Mulțumită antreprenorilor, cetățenii se pot bucura de modul de viață european. Este rolul factorilor politici de a oferi întreprinderilor condiții de creștere. Să nu uităm de ele cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile europene”, a declarat Jacek P. Krawczyk , Președinte al Grupului de angajatori ai Consiliului Economic și Social European.

“Europa are nevoie de o nouă politică de strategie pentru IMM-uri care să acopere toate tipurile de întreprinderi și să utilizeze o abordare politică transversală “, a declarat președintele SMEunited, Ulrike Rabmer-Koller. În opinia sa, “IMM-urile sunt gata să asigure viitorul Europei și să profite de oportunitățile noilor provocări, cum ar fi digitalizarea și economia circulară. Aceasta necesită ca Europa să le ofere un cadru legislativ modern, fără sarcini administrative inutile și un mediu facilitator care să asigure dezvoltarea abilităților adecvate, sprijin financiar, infrastructură și standardizare”.

Declarația ridică problema accesului la finanțare, la piețe, la forță de muncă calificată, a provocării birocrației cu care se confruntă companiile, precum și digitalizării IMM-urilor. De asemenea, formulează așteptările IMM-urilor față de următorul buget al Uniunii Europene și a programelor sale.

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera