Update articol:
MARK MOBIUS ȘI GREG KONIECZNY AU INIȚIAT O OFERTĂ PUBLICĂ DE 200 MILIOANE DE LIRE STERLINE

Foștii manageri de la Fondul Proprietatea își listează la Londra noul fond dedicat piețelor emergente și de frontieră

Mark Mobius si Greg Konieczny
  • Fondul țintește un randament de 12-15% pe an

Mark Mobius, cunoscut drept gurul pieţelor emergente, și Greg Konieczny, fostul manager al Fondului Proprietatea, și-au lansat propria firmă – Mobius Capital Partners -, după ce au părăsit Franklin Templeton, iar acum intenționează să atragă 200 de milioane de lire sterline, în fondul de investiții închis Mobius Investment Trust plc, printr-o ofertă publică inițială.

Fondul este dedicat piețelor emergente și de frontieră și intenționează să fie admis la tranzacționare pe segmentul Premium al London Stock Exchange, potrivit documentelor referitoare la ofertă.

Mark Mobius, Carlos Hardenberg și Greg Konieczny sunt fondatorii Mobius Capital Partners, cei trei având experiență în două dintre cele mai mari companii de investiții listate la Londra – Templeton Emerging Markets Investment Trust plc și Fondul Proprietatea, potrivit anunțului citat.

Mark Mobius a comentat: Carlos, Greg și cu mine am fondat Mobius Capital Partners, deoarece credem cu tărie că viitorul investițiilor active este să creezi valoare prin parteneriat și dedicație“. Potrivit acestuia, oferta se adresează atât investitorilor instituționali, cât și celor de retail.

Mobius a mai adăugat: “De-a lungul carierei mele de 30 de ani în investiții, am învățat că piețele emergente balansează între exuberanță irațională și pesimism excesiv. Ceea ce contează cel mai mult este înțelegerea în profunzime a fundamentelor. Corecția actuală deschide multe oportunități captivante“.

Oferta se va încheia pe 25 septembrie.

Fondul va investi preponderent în companii listate pe piețele locale emergente sau companii care au majoritatea operațiunilor sau câștigă majoritatea veniturilor pe piețe emergente sau de frontieră, dar sunt listate  pe piețe dezvoltate.

Fondul se va focusa pe companii mici și mijlocii și poate investi în companii nelistate, în anumite condiții.

Fondul țintește să ofere un randament total între 12 și 15% pe an, pe termen lung și se așteaptă ca dividendele să reprezinte o componentă importantă din acest randament.

Fondul intenționează să distribuie bani acționarilor, anual și se așteaptă ca prima distribuție să aibă loc la finalul anului fiscal care se încheie la 30 noiembrie 2019 și să fie plătită în prima jumătate anului 2020.

BVBStiri BVB

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%

MedLife S.A. (M) (02/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22-26 februarie 2021