Update articol:

Fostul premier britanic David Cameron a câștigat 10 milioane de dolari de la Greensill Capital (BBC)

David Cameron Sursa foto: Twitter

Fostul premier britanic David Cameron a câștigat aproximativ 10 milioane de dolari de la firma financiară Greensill Capital înainte de prăbușirea companiei, potrivit documentelor transmise de BBC.

Fostul prim-ministru britanic trebuia să fie plătit cu 4,5 milioane de dolari după impozitare pentru o tranșă de acțiuni Greensill, potrivit unei scrisori a firmei către Cameron, obținută de BBC Panorama.

Cameron a primit, de asemenea, un salariu de 1 milion de dolari pe an pentru funcţia de consilier cu normă redusă și a primit un bonus de 700.000 de dolari în 2019. În total, BBC susține că documentele sugerează că a câștigat aproximativ 10 milioane de dolari înainte de impozitare pentru doi ani și jumătate de muncă cu jumătate de normă.

Fostul lider conservator s-a aflat în centrul celui mai mare scandal de lobby din Marea Britanie, după ce a apărut informaţia că a presat pe înalții miniștri și oficiali să includă Greensill Capital într-un sistem de împrumut pentru coronavirus.

După prăbușirea lui Greensill din martie, care a lăsat în pericol 3.000 de locuri de muncă la un producător de oțel, au fost deschise investigații cu privire la activitățile companiei în Marea Britanie, Germania și în alte părți.

BBC a raportat că nu a văzut acceptarea semnată de Cameron a ofertei, dar arată că a fost deja de acord. Purtătorul de cuvânt al lui Cameron a declarat pentru BBC că remunerația fostului prim-ministru era o chestiune privată. „A acționat cu bună credință în orice moment și nu a existat nicio acțiune greșită în niciuna dintre acțiunile pe care le-a întreprins”, spune purtătorul de cuvânt.

Liderul adjunct al Partidului Laburist din opoziție, Angela Rayner, a declarat că este „absolut ridicol” faptul că David Cameron a câştigat atât de mult.  „Faptul că David Cameron nu a fost acuzat de nici o acțiune greșită dovedește că regulile care ar trebui să reglementeze lobby-ul sunt complet improprii scopului. A creat un Vest sălbatic în care conservatorii consideră că este o regulă pentru ei și alta pentru toți ceilalți ”.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical