Update articol:
FORUMUL GAZELOR NATURALE

Franck NEEL, FPPG: Avem nevoie de modificarea Legii offshore, revizuirea taxării pe onshore și offshore și revizuirea gas release program – VIDEO

Neel: Ne așteptăm ca, până în 2025, să se dubleze nivelul importurilor de gaze în România, la 40%, dacă nu se dezvoltă proiectele din Marea Neagră

Sectorul de petrol și gaze, care trece prin una din cele mai mari crize din ultimii 100 de ani, are nevoie ca România să redevină competitivă pentru investiții, respectiv de modificarea Legii offshore, revizuirea taxării pe onshore și offshore și revizuirea gas release program (prin care cei doi producători români de gaze sunt obligați să vândă pe piață la licitație, la preț de pornire impus prin lege), a spus Franck NEEL, Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), la Forumul Gazelor Naturale, organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă.

Franck NEEL a menționat că am avut o scădere a cotațiilor petrolului, înainte de pandemia Covid, și o scădere a cererii, pe fondul pandemiei. Spre exemplu, cererea din partea sectorului aviatic este redusă cu 50%, a spus el.

Președintele FPPG a declarat: “Avem unele îngrijorări, cum ar fi lipsa de competitivitate, în România. În ce privește segmentul offshore, este vorba de nivelul taxării. Dar și la onshore, dacă ne uităm la redevențe și impozitul suplimentar, România are unul din cele mai mari niveluri de taxare asupra producătorilor. Faptul că nu avem stabilitate fiscală pe offshore, e o mare problemă dacă ne gândim la nivelul mare de investiții necesar pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

De asemenea, este dificil pentru noi să ne digitalizăm, să folosim cloud, inteligența artificială, să folosim datele upstream, să creștem eficiența și să reducem costurile pentru industrie, din cauza legislației specifice și regimului de date și informații din acest sector.

Avem discuții și cu ANRM, cerem Guvernului să ne ofere posibilitatea să folosim digitalizarea.

Alt exemplu de constrângere este nivelul penalităților. Referitor la Gas Release Program (GRP), dacă un producător ratează un mc de gaz, poate fi penalizat cu 5-10% din cifra de afaceri. Reglementatorul poate să penalizeze producătorul pentru erori foarte mici, ceea ce e unic în Europa. Penalizarea de 5-10% nu este una care să te facă să îți îmbunătățești procesele, ci mori direct. Trebuie revăzuit acest nivel.“

Scăderea cu 75% a numărului de sonde săpate este foarte îngrijoratoare, a mai spus Neel: “Ne așteptăm ca, până în 2025, să se dubleze nivelul importurilor de gaze în România, la 40%, dacă nu se dezvoltă proiectele din Marea Neagră.“

El a menționat și evoluții pozitive pe piața gazelor în acest an, precum liberalizarea pieței de la 1 iulie, creșterea interconectărilor, eliminarea obligației de piață centralizată.

Președintele FPPG a mai spus: “Am văzut o creștere a lichidității pe piață, din martie, dinainte de gas release program. Între martie și iunie, lichiditatea pe contracte forward de o lună, un trimestru sau un an, a fost echivalentă cu Austria. O schimbare mare față de lichiditatea istorică.“

El a adăugat că FPPG a fost foarte activă în discuțiile cu reglementatorul pe gas release program: “Am avut un consens despre cum ar trebui să arate acest program. Apoi, au fost, din păcate, unele intervenții la final, pentru a crește volumul pe gas release program la 40% din producția de gaze. Este mult prea mare comparativ cu programele similare din Europa, unde procentul e de aproximativ 10 la sută. În România, am putea merge până la 20 la sută, dar 40% este mult prea mult, din cauză că nu avem o competiție așa de mare pe partea de ofertă, iar depozitele erau pline după iarna trecută. Așadar, când am mers la licitație pe gas release program, cererea era mică. A doua problemă pe care am avut-o: Reglementatorul a decis să fixeze prețul de pornire la nivelul de la Central European Gas Hub (CEGH) minus 5%, adică 95% din prețul CEGH, mult sub prețul gazului în România.

Da, pentru consumatori, putem spune că impactul a fost pozitiv, dar trebuie să ne întrebăm pentru care dintre clienți. Nu sunt sigur că clienții casnici au beneficiat de această scădere, iar impactul pe producția locală este masiv. De la introducerea gas release program, din iunie până la finalul lui septembrie, producția de gaz s-a redus cu 19 la sută. Noi am început gas release program cu prețuri sub costul de producție. Ce ar fi dacă reglementatorul ar impune Dacia să își vândă Dusterul sub prețul de producție? Trebuie să fim atenți, atunci când luăm măsuri, să nu creăm un preț artificial pentru marfă, care să nu fie bazat pe cerere și ofertă.

Un alt risc potențial pe care îl vedem este că, de câteva săptămâni, avem traderi activi pe gas release program care nu au clienți în România. Deci obiectivul principal este să exporte gazul. Intrăm în iarnă într-o situație nu prea confortabilă. Există gaz în depozite, dar știm că, iarna, producția zilnică plus ce se extrage din depozite nu este suficient pentru a satisface cererea. Avem nevoie de importuri. Dacă se și exportă, atunci e nevoie de și mai multe importuri, iar prețul de import este dat de ruși, în principal. Nu știm care va fi prețul în iarnă, dar sunt îngrijorat că prețul setat jos pentru producători va duce, de fapt, la creșterea importurilor și a prețurilor de import. Trebuie să fim atenți pe termen lung la balanța dintre producția locală și import.”

Presedintele FPPG estimează că, anul acesta, producția va scădea cu aproximativ 10%.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (24/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

MedLife S.A. (M) (24/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/11/2020)

Incetarea de drept a mandatului dlui Cristian Gentea